3 motive pentru care ai nevoie de o evaluare imobiliara in 2022

Intr-o sfera de activitate atat de populara si exploatata cum este cea a imobiliarelor, cazurile in care anumite proprietati sunt cotate la preturi mult mai ridicate decat valoarea lor reala sunt tot mai dese. De aceea este foarte important sa poti depista aceste situatii si sa le eviti, pentru a nu genera probleme semnificative in bugetul de investitii si, implicit, incetinirea dezvoltarii propriei afaceri. In acest sens, serviciile unui evaluator imobiliar profesionist pot face deferenta intre o investitie de succes si un risc mult prea mare asumat la momentul nepotrivit.

Iata de ce ai nevoie de o evaluare imobiliara in 2022 si cum te poate ajuta sa iti atingi mai repede si sigur obiectivele.

Eviti inselatoriile

In foarte multe cazuri sumele solicitate in schimbul anumitor proprietati sunt mult mai mari decat valoarea reala a acestora. Fiind prezentate ca mari oportunitati de investitii, s-ar putea sa nu rezisti tentatiei de a orienta bugetele in aceasta directie, pentru ca, ulterior sa descoperi ca nu a fost cea mai buna alegere. O evaluare de imobil te va ajuta tocmai sa nu te confrunti cu situatii de genul, oferindu-ti informatiile necesare, in timp real, pentru ca tu sa fii sigur ca faci pasul corect.

Beneficiezi de studii de fezabilitate

Majoritatea serviciilor de evaluare cuprind si astfel de preconizari cu privire la traiectoria pe care ar putea-o urma investitia in urmatorii ani. Analizand contextul, zona, populatia, gradul de tehnologizare si alte aspecte de maxima importanta, se poate stabili daca proprietatea in cauza are potential de dezvoltare pe termen lung, sau este doar o iluzie de moment.

Avantaje financiare

Pretul pentru un evaluator imobiliar este mult mai mic decat pierderile posibile in urma unei investitii nereusite. De aceea, din punct de vedere financiar, atribuirea unui buget special pentru astfel de servicii ar trebui sa reprezinte parte integranta din bugetul de investitii. In plus, pretul final se stabileste prin intermediul unei oferte personalizate. Mai exact, fiecare client plateste strict pentru informatiile obtinute, in functie de complexitatea cazului si gradul de efort necesar.

Cum se realizeaza o evaluare imobiliara profesionala?

Am stabilit deja de ce ai nevoie de o evaluare atunci cand vrei sa cumperi un imobil. Dar cum reuseste evaluatorul sa ajunga la o valoare exacta pentru proprietatea in cauza? Procesul este unul complex, cu multe etape, in care un detaliu omis poate periclita intreg rezultatul. Asadar experienta si atentia joaca un rol primordial.

Pentru inceput va fi nevoie de o comparatie intre ceea ce este si ceea ce se declara in acte. Cu alte cuvinte, evaluatorul se va prezenta la fata locului pentru a colecta toate informatiile care sunt inscrie in actele de proprietate. Acest lucru este necesar pentru a putea observa daca exista discrepante intre ceea ce este prezentat spre vanzare si particularitatile pe care le detine, in fapt, proprietatea.

Daca in aceasta etapa nu au fost descoperite nereguli, se poate trece la cea in care se stabileste valoarea reala a imobilului. In acest sens, profesionistul trebuie sa detecteze pe o raza de maxim un km fata de cladirea in cauza, alte imobile care au fost vandute recent, in ultimele sase luni. Facand o medie intre preturile pentru care acestea au fost tranzactionate, se poate ajunge la o suma apropiata de valoarea reala a celui aflat in evaluare.

Duse la bun sfarsit aceste procese, in final, cel mai greu pas il reprezinta depistarea si eliminarea diferentelor majore, dintre cladirile analizate, care ar putea cantari decisiv la stabilirea pretului. Astfel, evaluatorul va trebui sa faca calcule de valoare cu privire la anumite particularitati. Sa scada, sau sa pluseze, dupa caz, la suma obtinuta, pentru a putea stabili care este valoarea reala a imobilului evaluat.

Previous post Trucuri pentru modificarea meniului Start din Windows 10 conform preferintelor tale
Next post Promoveaza afacerea cu ajutorul printului digital indoor