“Serviciul de frontieră al Ucrainei informează că, din cauza impunerii legii marțiale, plecarea unei anumite categorii de cetățeni din țară este temporar restricționată. Mai exact, este vorba despre cetățenii ucraineni de sex masculin cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani, cărora le este interzis să părăsească Ucraina.

Această regulă se va aplica pe toată perioada legii marțiale. Solicităm cetățenilor să țină cont de aceste informații”, transmite Ministerul ucrainean de Interne printr-un comunicat de presă.

De altfel, în cursul zilei de joi, președintele Volodimir Zelenski a lansat un apel la populație pentru apărarea țării. În acest sens, le-a cerut voluntarilor “să iasă în față” și le-a promis că autoritățile le vor oferi arme tuturor cetățenilor dispuși să participe la misiuni de apărare.

În același discurs, președintele ucrainean a cerut și cetățenilor ruși să iasă să protesteze împotriva ofensivei Rusiei, dacă nu sunt de acord cu ea: “Rușii cu onoare sunt rugați să protesteze împotriva acestui război. Fac apel la cetățenii ruși și ucraineni să conștientizeze că e imposibil să blochezi istoria. Oricine are rude în Rusia, vă rog apelați la ei să vorbească despre ce se întâmplă cu adevărat. În Rusia nu este difuzat adevărul, cei care vorbesc sunt reduși la tăcere”, a declarat Zelenski.

Foto: Goncharnazar | Dreamstime.com

Sursa stire biziday.ro