5 activități pe care le poți face de ziua copilului tău

Atunci când sunt mici, zilele de naștere au altă însemnătate, fiind mult mai speciale și, drept urmare, trebuie marcate așa cum trebuie. Dacă ai decis să dai o petrecere pentru cel mic, la care să-și invite prietenii de la grădiniță, atunci trebuie să știi ca va trebui să pregătești și ceva activități pentru aceștia, astfel încât să nu se plictisească și să fie cât mai captivați pe parcursul orelor pe care le petreceți împreună.

Iată ce poți face atunci când ai o gașcă de copii la tine acasă: 

1.     Petrecere în aer liber 

Dacă ai posibilitatea, cel mai ideal ar fi să-i scoți pe cei mici afară pentru a petrece. În acest fel te vei asigura că nu vor distruge lucruri prin casă și că nici nu va trebui să faci prea multă curățenie după. Un avantaj al petrecerilor afară e faptul că poți face cu aceștia diverse activități sportive precum întreceri sau curse cu diferite obstacole, acestea fiind foarte apreciate de cei mici. 

2.     Movie night 

Cărui copil nu-i face plăcere să vadă un film sau desene animate? Așa că poți organiza un mini cinema în casa ta cu ajutorul unui videoproiector și a câtorva perne și pături pe care le poți pune pe jos. Poți face o pizza ceva mai sănătoasă pentru aceștia, popcorn și poți comanda pentru desert înghețată de pe auchan.ro, iar dacă vrei să-i faci o bucurie și mai mare, poți transforma activitatea într-o petrecere în pijamale, unde prietenii celui mic să rămână la doarmă la voi. 

3.     Sesiune de gătit 

O activitate foarte interesantă pentru copii este gătitul. Aceștia o găsesc fascinantă și cu siguranță îi va captiva pentru o perioadă de timp. Pentru a te asigura că nu se vor murdări extrem de mult, achiziționează șorțuri de bucătărie pentru fiecare în parte și optează pentru o rețetă simplă, dar pe gustul celor mici. 

4.     Experimente științifice

Dacă îți dorești ca cei mici să aibă parte de un timp educativ, atunci poți alege să-ți transformi bucătăria într-un mic laborator științific și, împreună, să descoperiți unele dintre cele mai fascinante experimente. Puteți face un vulcan care să erupă cu ajutorul bicarbonatului și a oțetului sau puteți vedea cum se separă diverse substanțe cu ajutorul apei, uleiului și a sării. Pe internet găsești diverse astfel de activități, pe care le poți face în siguranță alături de mici exploratori. 

5.     Ateliere creative 

Planifică o serie de ateliere creative pentru copilul tău în ziua sa specială. Poți organiza un atelier de pictură, unde copilul să-și pună imaginația la treabă și să creeze propriile sale opere de artă folosind acuarele, creioane colorate sau vopsele. De asemenea, poți organiza un atelier de creație de bijuterii, în care copilul să-și confecționeze propriile brățări, cercei sau coliere.

În concluzie, ziua copilului este un moment minunat de a sărbători și de a crea amintiri speciale alături de cel mic. Cu ajutorul acestor cinci activități, vei putea să-i oferi copilului tău o zi plină de distracție, bucurie și iubire. Așa că, pune-ți imaginația la treabă, planifică și bucură-te de această zi specială împreună cu copilul tău!

Sursa foto: pexels.com

Previous post Explorând procesul de rinoplastie: Care sunt tehnicile acestei intervenții
Next post Explorează lumea cu bebelușul tău: 4 metode prin care să ai o excursie reușită alături de acesta