5 factori pe care să îi iei în considerare atunci când cauți o colaborare cu o firma de transport auto

În calitate de antreprenor, știi foarte bine că începerea oricărei colaborări cu firma ta, trebuie analiza cu atenție. Acest lucru este valabil fie că e vorba de furnizori ce contribuie la activitatea ta zilnică, fie că este cazul beneficiarilor serviciilor companiei tale. Mai mult, este mult mai constructiv să găsești colaborări stabile cu furnizori , pe termen lung, astfel încât să nu pierzi timpul căutând de mai multe ori un prestator pentru același serviciu.  Acest timp poate fi folosit pentru căutarea unor noi clienți sau pentru dezvoltarea generală a business-ului tău.

 În cazul în care compania ta deține o flotă auto, găsirea unei colaborări cu o firmă transport auto este prioritară. Cu o piață atât de aglomerată, numărul semnelor de întrebare crește. Trebuie să te asiguri că ai un partener de încredere. Mai jos vom detalia câțiva factori de care sa ții cont atunci când alegi un astfel de parteneriat.

Iată 5 aspecte de care să ții cont atunci când cauți să colaborezi cu o firmă de transporturi auto

Reputația – un factor definitoriu

Reputația este un factor ceva mai generalist, întrucât este importantă la nivel global în activitatea unei persoane juridice, nu numai în cazul firmelor de transpo auto. Mediul online poate fi o sursă foarte bună pentru verificarea unei astfel de firme. Începe printr-o căutare simplă a numelui brandului în cadrul motorului de căutare. Verifica unde poți găsi eventuale recenzii, experiențe ale altor clienți (sursele pot fi forumuri de specialitate, recenzii Google my business, recenzii pagina de Facebook, etc.). Recenziile sunt un indicator direct al calității serviciilor oferite de către firma respectivă. Uită-te la factori precum promptitudine, atitudinea șoferilor și profesionalism general.

Verifică datele firmei și eventualele autorizații

Există mai multe site-uri în care poți verifica dacă firma este înregistrată la Registrul Comerțului, iar activitatea principală este chiar transportul auto. J-ul este un indicator al anului în care a fost înființată firma respectivă (astfel poți verifica numărul anilor de experiență). Denumirea firmei respective ar trebui să se regăsească  pe site-ul companiei respective. Dacă nu îl regăsești, solicit-o persoanei de contact.

Evită metode de plată “la negru”

Asigură-te că firma respectivă lucrează numai cu transferuri bancare pe bază de factură fiscală. Mai sunt și cazuri în care poți accepta plata cash, însă, numai după ce ai emisă o chitanță ștampilată din partea lor. Evită colaborări în care ți se sugerează plata “la negru” pentru a ajunge la un cost mai mic, întrucât, nu vei avea nicio dovada ca ai plătit serviciile firmei respective, în cazul în care întâmpini probleme cu respectivele servicii pe viitor. Dacă vei solicita serviciul în mod recurent, este recomandată întocmirea un contract de prestări servicii între compania ta și compania de transport auto.

Compară prețurile între mai multe companii

Costul serviciilor de transport nu trebuie să fie singurul factor în alegerea unei astfel de colaborări, însă, ne mințim dacă spunem că nu este un factor de decizie. Recomandat este să nu alegi un serviciu atât de ieftin încât inspiră vechea zicală” prea frumos să fie adevărat”. De obicei, estimările foarte ieftine, comparativ cu restul pieței, rezulta în lipsa de profesionalism și calitatea scăzută a serviciilor respective. În caz contrar, dorești să ai o estimare corecta, să nu depașească cu multă prețul mediu din piața, mai ales dacă este vorba de o colaborare recurentă. Pe termen lung, supra-costurile se aduna.

Asigurare și politică de anulare

Este foarte important ca firma de transport de mașini pe care o alegi să aibă stabilită o politică de anulare. Ce se intampla în condițiile în care, în ultimul moment, ești nevoit să anulezi transportul respectiv? Exista o taxă de anulare pe care trebuie să o achiți? De asemenea, când discutam de transportul unor autovehicule, este important ca firma respectivă să aibă un plan în caz de accidente ( nu numai rutiere, ci accidente aferente rutei de transport). Există o asigurare ca autovehiculele tale ajung la destinatie în starea în care au plecat? Cazurile accidentelor sunt rare, dar în același timp, este bine să fie asigurate atât autoturismele tale (RCA obligatoriu sau/și CASCO), cat și transportul acestora. 

Luând în calcul toate aceste aspecte, te vei asigura că flota ta de mașini va fi pe mâini sigure și că vei fi tratat cu profesionalism, așa cum cei de la LaMaritec tratează fiecare transport în parte. Acestea fiind spuse, sperăm că vei lua în calcul sfaturile noastre data viitoare când vei avea nevoie să îți muți flota de mașini dintr-o locație în alta, fără griji și bătăi de cap. 

Previous post Cum să-ți creezi un stil unic în 5 pași simpli
Next post Servicii SEO de calitate oferite de o agenție SEO din Arad