5 idei de amenajare pentru o casă veselă

Mulți oameni se gândesc la designul interior ca la un simplu efort estetic. De fapt, modul în care sunt decorate spațiile de locuit poate avea o influență masivă asupra stării noastre de spirit și bunăstării generale. Există o diferență mare în modul în care ne simțim într-o cameră întunecată și dezordonată, față de una luminoasă și ordonată. Culorile, texturile și obiectele dintr-un spațiu pot juca toate un rol în influențarea emoțiilor noastre, fie că este vorba de crearea unei senzații de calm sau de revigorare. Așadar, atunci când vine vorba de amenajarea casei sau a biroului, asigură-te că iei în considerare nu doar felul în care arată lucrurile, ci și cum te fac să te simți.

Cu doar câteva modificări simple, îți poți schimba starea de spirit și poți începe să te bucuri din nou de spațiul tău. Din fericire, există numeroase moduri diferite în care poți folosi designul interior pentru a crea o atmosferă veselă în casa ta. Inspiră-te din aceste 5 idei:

1. Folosește culori puternice și luminoase

Culorile sunt una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a face ca locuința să arate veselă. Atunci când alegi culori de vopsea pentru pereți, caută nuanțe de roșu, galben și portocaliu care sunt vibrante și atrag atenția. Acestea îți pot înveseli rapid livingul sau bucătăria. Chiar și dormitorul poate deveni o cameră veselă, cu toate că în acest caz nu sunt recomandate nuanțele calde deosebit de saturate. În privința paletei de culori pentru dormitor, este mai bine să optezi pentru nuanțe luminoase, pastelate. De exemplu, dacă în living sunt potrivite decorațiuni accent de un galben puternic, în dormitor e mai bine să adaugi decorațiuni colorate într-o variantă mai blândă, de o intensitate mai mică. 

2. Adaugă plante și flori

Plantele fac orice orice spațiu să pară mai viu, așa că sunt o modalitate excelentă de a adăuga optimism și dinamism la designul casei tale. Încearcă să adaugi plante la ghiveci la intrare sau în camera de zi, sau folosește plante suspendate pentru a înveseli un colț gol din bucătărie. Dacă îți place să îngrijești plantele, poți opta pentru unele mai pretențioase, care au flori mari și colorate, cum ar fi azaleea sau floarea pasiunii. În schimb, dacă preferi plante mai ușor de întreținut, optează pentru unele decorative prin frunze, cum ar fi planta ZZ, sansevieria sau dracena. 

3. Adaugă opere de artă vesele

O altă modalitate ușoară de a face ca locuința ta să arate mai veselă este prin adăugarea unor lucrări de artă amuzante pe care să le expui pe pereți. Optează pentru piese care prezintă culori îndrăznețe și imagini vesele. Un tablou abstract în culori puternice poate fi un exemplu, însă nu te limita la picturi. Operele de artă care îți pot schimba atmosfera locuinței pot include gravuri, fotografii sau chiar materiale textile decorative.

4. Folosește o iluminare optimă

Pe lângă folosirea culorilor luminoase și adăugarea de plante, poți folosi, de asemenea, iluminatul în amenajarea casei tale pentru a crea o atmosferă mai veselă. Caută corpuri de iluminat care prezintă culori îndrăznețe precum roșu, galben sau portocaliu – acestea vor adăuga instantaneu un strop de veselie în spațiul tău. Alternativ, încearcă să folosești ghirlande luminoase pentru a decora un perete gol sau un șemineu.

5. Optează pentru mobilă și decorațiuni inedite

Dacă vrei să adaugi o notă personală și jucăușă decorului casei tale, atunci încorporarea de modele amuzante de mobilă și decorațiuni este o modalitate excelentă. De la canapea și perne decorative, la comode și covoare cu modele geometrice îndrăznețe sau florale colorate – acestea pot ajuta cu adevărat să îți înveselească locuința și să o facă să se simtă mai dinamică și mai plăcută.

Cu o combinație potrivită de elemente, poți crea un spațiu optim, dincolo de aspectul estetic. Folosește aceste idei simple de amenajare a locuinței ca să faci o schimbare de look în casa ta, pentru o stare de spirit mai bună și o atmosferă mai veselă.

Previous post Roxana Maria Hidan, OTP Bank: Banca este un partener pe care dacă știi să îl folosești, îți este de ajutor fix când ai mai mare nevoie!
Next post Diferența dintre plantele perene și bienale