5 mituri desfiintate despre parchetul din bambus

Avand in vedere cat de multe mituri circula despre parchetul din bambus, pentru consumatori este destul de greu sa formulize o opinie concreta despre acest tip de pardoseala. De asemenea, aceste mituri, de multe ori pot sa desfiinteze multe dintre beneficiile pe care le prezinta in realitate si sa creeze nesiguranta in ceea ce priveste achizitionarea acesteia.

Speram ca prin intermediul acestui articol sa desfiintam cateva dintre cele mai raspandite mituri despre parchetul din bambus.

Mit: Parchetul din bambus este  moale si vulnerabil la rupere

Atunci cand a aparut pe piata din Romania parchetul din bambus avea o popularitate foarte scazuta deoarece oamenii considerau ca este un tip de lemn vulnerabil la zgarieturi si lovituri iar in scurt timp se poate rupe cu usurinta. Insa, tehnologia avanseaza in fiecare zi si astazi este posibil sa gasesti parchet din bambus cu o rezistenta foarte buna, astfel incat este posibil sa se fabrice pardoseli din lemn de bambus chiar mai rezistente decat cele din lemn autohton. De exemplu, un parchet din bambus densificat este mult mai durabil decat un parchet din lemn autohton.

Mit: parchetul din bambus nu este pretabil pentru un climat uscat sau cu umiditate crescuta

Acest mit a evoluat din faptul ca bambusul se contracta si se extinde la fel ca orice pardoseala din lemn. Insa, adevarul este ca orice tip de pardoseala de calitate din lemn se dilata atunci cand este expusa unui mediu umed iar pentru a putea evita acest lucru se poate opta pentru amplasarea unui dezumidificator in camera in care este montat parchetul din bambus.

Mit: parchetul din bambus nu este potrivit pentru spatii comerciale

 In functie de calitatea, finisajul si gradul de duritate Janka (un procedeu prin care se determina duritatea lemnului, de exemplu un lemn  foarte dur are o valoare peste o mie in timp ce un lemn mai moale are o valoare mai mica de 250). Astfel, conform gradului de duritate poate sau nu poate sa fie potrivit pentru spatii comerciale. In general cu cat ratingul Janka este mai mare cu atat lemnul este mai dur sau mai puternic, astfel, pentru spatiile comerciale trebuie sa urmaresti ca lemnul de bambus sa aiba o duritate cat mai mare.

Mit: parchetul din bambus este scump

Parchetul din bambus este o alternativa foarte buna atunci cand doresti sa instalezi in casa ta un parchet care sa fie mai accesibil decat cel din lemn masiv sau cel putin la fel de accesibil. Parchetul din bambus este o optiune demna de luat in considerare mai ales atunci cand iti doresti o pardoseala care sa arate bine dar si sa reziste pe termen lung.

Mit: parchetul din bambus este greu de intretinut

Bambusul este de zeci de ori mai usor de intretinut decat parchetul din lemn masiv. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa il maturi si sa il aspiri bine in mod regulat pentru a evita ca particulele mici sa zgarie suprafata. De asemenea, ocazional poti folosi un produs de curatare special pentru bambus fara ceara si nealcalin. De asemenea, este recomandat sa protejezi pardoseala si sa nu lasi sa se formeze baltoace de apa care sa stea pentru mult timp nestearsa si de razele soarelui care sa bata in mod direct pe pardoseala.

Parchetul din bambus este o optiune care merita sa fie luata in considerare si vei putea gasi culori atractive si model deosebite care sa completeze design-ul interior al casei tale.

Previous post AllmaDesign: Specialiști SEO din Baia Mare care Maximizază Potențialul Online
Next post AllmaDesign – Agenția SEO din Neamț care Transformă Visurile Online în Realitate