7 dintre cele mai importante beneficii ale Colagenului

Colagenul este proteina care susține rezistența și structura întregului organism. Este o componentă esențială a țesutului conjunctiv și joacă un rol crucial în menținerea celulelor și a țesuturilor corpului. De asemenea, protejează sistemul osteoraticular și conoferă elasticitate pielii. În continuare vom evidenția cele mai importante 7 beneficii ale colagenului.

1. Menține oasele sănătoase

Densitatea minerală osoasă scade odată cu înaintarea în vârstă, în special la femei, după menopauză. Colagenul este principala componentă a masei osoase, iar peptidele de colagen au capacitatea de a crește semnificativ substanța organică a osului. Prin urmare, poate îmbunătăți densitatea osoasă, ceea ce ajută la menținerea oaselor puternice.

2. Ajută la reducerea durerilor articulare

Durerile articulare fac dificilă viața de zi cu zi și îngreunează cele mai uzuale activități. Administrarea de colagen pentru articulații ajută la susținerea țesuturilor conjunctive și ameliorează durerilor articulare. De asemenea, suplimentele cu colagen pentru articulatii sprijină integritatea cartilajului și are un efect puternic antiinflamator. Articulațiile sunt compuse din cartilaj, care este alcătuit în mare parte din colagen.

3. Încetinește procesul de îmbătrânire

Colagenul este liantul care ține părțile structurale ale corpului împreună. El reprezintă aproximativ o treime din totalul proteinelor din organism. Începând cu vârsta de 35 ani, că corpul tău va produce mai puțin colagen. Peptidele de colagen adăugate în dietă pot înlocui ceea ce organismului tău începe să-i lipsească, încetinind procesul de îmbătrânire și susținând sănătatea generală.

4. Ajută la combaterea ridurilor și la creșterea elasticității pielii

Sănătatea pielii este unul dintre cele mai importante beneficii ale colagenului. S-a demonstrat că suplimentele pe bază de colagen îmbunătățesc elasticitatea pielii, susțin lubrifierea acesteia, contribuie la reducerea ridurilor și a cutelor și ajută la producția naturală de colagen de către organism.

5. Colagenul este o sursă de proteine ​​ușor de digerat

Corpul tău lucrează din greu pentru a digera proteinele din surse alimentare precum carnea, iar nu de puține ori te poți confrunta cu simptome digestive precum durerile de stomac. Suplimentele cu colagen sunt hidrolizate, ceea ce înseamnă că colagenul este descompus, un proces care facilitează digestia organismului. De altfel, suplimentele de colagen sunt o modalitate extrem de confortabilă de a introduce proteinele ​​în dieta ta zilnică.

6. Contribuie la menținerea sănătății intestinale

Colagenul s-a dovedit eficient ca adjuvant în tratamentul afecțiunilor inflamatorii digestive, cum ar fi sindromul de intestin iritabil (IBD). Fiind o parte a țesutului conjunctiv, care alcătuiește colonul și tractul gastro-intestinal, prin creșterea nivelului de colagen din corp, cresc șansele de ameliorare a simptomelor afecțiunilor intestinale.

7. Protejează sistemul cardiovascular

Mai multe studii de specialitate au confirmat că markerii aterosclerozei (acumulare în pereții arterelor), inclusiv valorile de colesterol și rigiditate arterială, s-au îmbunătățit în urma suplimentării organismului cu colagen. Ateroscleroza afectează arterele care duc la inima, fiind cunoscută și sub numele  de boală coronariană, care este cea mai severă formă de afecțiune cardiacă. Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că un aport mai mare de colagen poate ajuta la întărirea pereților vaselor de sânge pentru a reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. 

Concluzie

Colagenul este o proteină produsă de organism care joacă un rol esențial în structura și funcționalitatea acestuia. Sprijină sănătatea pielii, cartilajelor, oaselor, țesutului conjunctiv, cu beneficii semnificative pentru sistemul digestiv și cel cardiovascular.

Previous post Servicii SEO oferite de o agenție din Sibiu: Cum îți pot ajuta afacerea să prospere online
Next post Beneficiile utilizării săpunului lichid pentru curățarea mâinilor