Adevărat sau fals despre trucurile de înfrumusețare

Toate reprezentantele sexului frumos își doresc să fie frumoase, indiferent dacă o recunosc sau nu. De aceea, nu de puține ori recurg la anumite proceduri de înfrumusețare mai puțin obișnuite, cum ar fi aplicarea de pastă de dinți pe coșuri pentru a le usca mai repede, sau adaugă oțet în apa cu care își clătesc părul pentru a-i oferi acestuia mai multă strălucire. Dar oare sunt adevărate sau nu toate aceste trucuri? Citește rândurile următoare și hai să vedem care se confirmă sau nu.

Nu schimba șamponul niciodată!

În timp, structura firului de păr suferă anumite modificări, așa că este perfect normal ca șamponul care l-ai folosit până acum, cu real succes, să nu mai fie chiar atât de eficient. Prin urmare, dacă simți că nu îți mai face bine, este perfect normal să alegi un altul, care să se potrivească mai bine cu nevoile pe care le are acum părul tău.

Epilarea cu ceară face părul să crească mai rar!

Da, este o doză de adevăr în această afirmație. Atunci când folosești în mod constant această metodă de îndepărtare a părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului și care implică folosirea de ceara epilat, firele de păr sunt smulse din rădăcină. Cu timpul, rădăcina lor nu mai este atât de puternică, așa că da, poți avea surpriza plăcută ca pe anumite porțiuni acesta să nu îți mai crească deloc. Ceara elastica este cea folosită în multe saloane de cosmetică, dacă erai curioasă referitor la acest aspect. 

Pensulele de machiar trebuie schimbate

Da, este adevărat! Dacă ești genul de persoană care nu iese din casă nemachiată, atunci trebuie să le speli săptămânal. De asemenea, o data la șase luni aruncă pensulele vechi și cumpără altele noi.

Nu te epila atunci când ești la menstruație

În principiu, nu ar fi nicio problemă, doar că în acele zile suntem ceva mai sensibile la durere, așa că ar putea fi o procedură care va implica destul disconfort dacă alegi să te epilezi atunci când ești la menstruație.

Schimbă frecvent rimelul!

Specialiștii care lucrează în industria beauty sunt de părere că rimelul trebuie schimbat la fiecare trei luni, chiar dacă poate nu ai terminat deja tubul. Prin introducerea și scoaterea frecventă a periei în tub se acumulează numeroase bacterii care îți pot afecta zona ochilor, una foarte sensibilă de altfel.

Oja afectează sănătatea unghiilor!

Unul dintre miturile cele mai cunoscute atunci când vine vorba despre procedurile de înfrumusețare. Nu este cazul să crezi așa ceva, și îți vom explica și de ce. Astfel, unghiile sunt formate, de fapt, din țesut mort, iar atunci când le aplici un strat de lac colorat sau nu nu faci decât să le protejezi mai bine împotriva crăpării, ruperii sau exfolierii acestora. Așa că nu mai lăsa pe nimeni să îți afirme așa ceva, și arată-le cât de mult greșesc!

Prea multe tratamente faciale sensibilizează tenul!

În mod normal, acest lucru nu ar avea de ce să se producă, dar în cazul în care însă și-a făcut apariția, cel mai probabil este din cauză că nu ai respectat așa cum trebuie indicațiile de folosire de pe ambalajul produselor. Sau, cine știe, poate nici produsul folosit nu se potrivește cu tipul tău de ten!

Pasta de dinți tratează acneea!

Da, pasta de dinți poate avea și acest efect, deoarece conține carbonat de calciu, recunoscut pentru faptul că poate usca erupția cutanată. De asemenea, inflamația este mult mai redusă, perioada de vindecare se scurtează. Evident, asta nu înseamnă că trebuie să ”uiți” de vizita la medicul dermatolog și să apelezi la pasta de dinți drept tratament pentru acnee, ci reprezintă o soluție cu efect scurt.

Previous post De ce sa-ti printezi carti de vizita?
Next post Investiții de peste 3 milioane de euro în cea mai nouă fabrică Cumpăna!