Aeronave militare rusești au fost interceptate deasupra spațiului aerian internațional controlat de România, marți, de către avioane britanice care efectuează misiuni de poliție aeriană.

aeronave-militare-rusesti-au-fost-interceptate-deasupra-spatiului-aerian-international-controlat-de-romania,-marti,-de-catre-avioane-britanice-care-efectueaza-misiuni-de-politie-aeriana.

Într-un comunicat de presă postat pe site-ul NATO, se arată că mai multe avioane militare rusești, de tip SU-24 Fencer și SU-30 Flanker, au intrat în zona spațiului aerian administrat de România, fără a informa autoritățile. Acestea au fost interceptate de avioane ale trupelor regale britanice, care efectuează misiuni la baza Mihail Kogălniceanu din Constanța. Ulterior, avioanele rusești s-au îndepărtat, fără alte incidente.

Întreaga operațiune a fost lăudată de Stephen Lamping, comandantul trupelor regale britanice, care a subliniat că ”a fost ca un exercițiu de rutină pentru noi”.

Un alt incident între forțele britanice și cele ruse a avut loc ieri, tot în Marea Neagră. Ministerul rus al Apărării a transmis că un distrugător al Marinei Regale Britanice a intrat în apele teritoriale ale Rusiei, în apropiere de Crimeea, motiv pentru care un bombardier SU-24 a fost nevoit să tragă focuri de avertisment. În replică, oficialii britanici au negat că s-au tras focuri și au precizat: Distrugătorul nostru trecea prin apele teritoriale ucrainene, conform prevederilor internaționale. Credem că rușii au efectuat un exercițiu de artilerie”.

Sursa: Comunicat NATO.

Sursa foto: Aarrows | Dreamstime.com.

Foto cu caracter ilustrativ

Sursa stire biziday.ro