Afla cand ar trebui sa faci o inspectie de rutina asupra unei pompe submersibile!

Orice unealta pe care o detii ar trebui supusa, din cand in cand, unor inspectii de rutina pentru a preveni anumite defectiuni si a mari durata lor de viata. Partea rea este ca majoritatea oamenilor uita complet de acest lucru si au nevoie de servicii de mentenanta doar atunci cand este prea tarziu.

In cazul unei pompe submersibile, prea tarziu poate insemna sa fii lasat fara apa potabila pentru cateva zile, printre altele. Tocmai de aceea, ar trebui sa iti poti da seama cand produsul tau are nevoie de o inspectie de rutina!

Observi ca factura de energie electrica creste

Pompele submersibile nu sunt pornite constant – acestea functioneaza doar atunci cand este nevoie. Astfel, dupa cateva luni de utilizare a unei pompe submersibile in mod regulat, iti poti da seama cat anume ar trebui aceasta sa consume si in ce masura va influenta factura de energie electrica.

Totusi, unele defectiuni pot cauza cresteri subite ale consumului de energie electrica – dar nu mereu. De exemplu, un blocaj al pompei care acumuleaza depuneri face ca pompa sa functioneze din ce in ce mai intens, crescand astfel consumul de energie incet, dar sigur.

Observi ca tevile se infunda des sau apa este tulbure

Depunerile de namol sau sedimente la nivelul sistemului unei pompe submersibile pot cauza astfel de probleme. Dupa cum a fost mentionat, depunerile cresc intensitatea pompei, aspect care afecteaza si componentele acesteia – in sensul ca se vor uza mult mai repede.

In general, atunci cand calitatea apei tale se schimba catusi de putin, ar fi bine sa arunci o privire la sistemul pompei tale.

Observi ca pompa scoate mai mult zgomot decat de obicei

Dupa cum probabil deja stii, aceste pompe submersibile sunt extrem de silentioase. Daca ai o fantana mai adanca, este posibil sa nu auzi pompa deloc. Drept urmare, este clar ca aceasta are o problema atunci cand scoate mai mult zgomot decat de obicei.

De exemplu, atunci cand lichidul de pompat scade sub un anumit nivel, pompa va fi nevoita sa pompeze si aer, lucru care poate cauza anumite defectiuni. Deci, cand pompa ta se face auzita, este recomandat sa o opresti imediat si sa programezi o inspectie de rutina.

Observi ca pompa se supraincalzeste

Poti observa acest lucru doar daca realizezi si tu, personal, o inspectie de rutina a pompei tale submersibile. Aceasta nu ar trebui sa fie mai calda decat de obicei – atunci cand totul este in regula, motorul unei pompe submersibile nu ar trebui sa se incalzeasca.

Supraincalzirea este un motiv serios de ingrijorare, deoarece poate cauza, extrem de rapid, defectiuni majore.

In cele din urma, trebuie sa retii faptul ca inspectiile regulate, dar si mentenanta preventiva sunt extrem de importante pentru bunastarea oricarui produs si oricarei unelte. Daca vrei sa achizitionezi un produs de calitate, care va rezista mai mult sau esti in cautare de anumite componente pentru pompa ta submersibila, acceseaza acum magazinul online TopStrong.ro – de la mesteri, pentru mesteri! Te vei bucura atat de scule, unelte si echipamente de calitate superioara, cat si de preturi deosebit de avantajoase!

Previous post Ar trebui sa folosesti un gel intim? Iata ce spun expertii!
Next post Balize directionale – 3 lucruri la care trebuie sa fii atent in timpul achizitiei