Anglia redeschide frontierele pentru persoanele complet vaccinate din Europa și SUA, începând din 2 august. Carantina de zece zile a fost eliminată, însă rămâne obligativitatea prezentării unui test negativ Covid efectuat înainte de intrarea în țară și în ziua a doua de la sosire.

anglia-redeschide-frontierele-pentru-persoanele-complet-vaccinate-din-europa-si-sua,-incepand-din-2-august-carantina-de-zece-zile-a-fost-eliminata,-insa-ramane-obligativitatea-prezentarii-unui-test-negativ-covid-efectuat-inainte-de-intrarea-in-tara-si-in-ziua-a-doua-de-la-sosire.

Anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Grant Shapps, care a scris pe Twitter: ”Sprijinim reunirea persoanelor care locuiesc în SUA și în țările europene cu familia și prietenii lor din Marea Britanie”.

Potrivit ministrului, persoanele care călătoresc în Anglia trebuie să prezinte dovada imunizării cu un vaccin autorizat de agențiile americane sau europene. Cetățenii americani trebuie să prezinte un card de vaccinare care să demonstreze că au fost imunizați complet, în timp ce cetățenii UE trebuie să dețină ”certificatul verde Covid” al blocului.

We’re helping reunite people living in the US and European countries with their family and friends in the UK 👪

From 2nd August at 4am people from these countries will be able to come to the England from an amber country without having to quarantine if they’re fully vaxxed 💉

— Rt Hon Grant Shapps MP (@grantshapps) July 28, 2021

În prezent, persoanele care vin din Statele Unite sau UE trebuie să intre în carantină timp de 10 zile, dar pot opta și pentru efectuarea unui test suplimentar Covid după ziua a cincea pentru a ieși mai repede din izolare. Doar cei care au fost vaccinați prin sistemul de sănătate al Marii Britanii (NHS) sunt eligibili pentru a fi scutiți de carantină. 

Decizia  de a ridica restricțiile de călătorie vine după pachetul mai larg de relaxări care a intrat în vigoare pe 19 iulie, chiar dacă numărul cazurilor noi a crescut pe fondul unui focar al variantei Delta.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) recomandă cetățenilor americani să nu călătorească în Marea Britanie chiar dacă acest lucru este acum posibil. Statele Unite nu au deschis încă granița pentru cetățenii din Marea Britanie.

Surse alternative: Washington Post, BBC

Sursa stire biziday.ro