Apple a devenit prima companie din lume cu o valoare de piață de trei mii de miliarde de dolari. Valoarea unei acțiuni este azi de 580 de ori mai mare față de cât era la lansarea primului iPhone, în ianuarie 2007.

apple-a-devenit-prima-companie-din-lume-cu-o-valoare-de-piata-de-trei-mii-de-miliarde-de-dolari-valoarea-unei-actiuni-este-azi-de-580-de-ori-mai-mare-fata-de-cat-era-la-lansarea-primului-iphone,-in-ianuarie-2007.

Apple a devenit luni prima companie din lume care a atins o capitalizare de piață de trei mii de miliarde de dolari, datorită încrederii investitorilor că producătorul iPhone va continua să aloce sume importante pentru iPhone-uri, MacBook-uri și servicii precum Apple TV și Apple Music, în timp ce explorează noi piețe, cum ar fi mașinile automate și metaversul. 

În prima zi de tranzacționare din 2022, acțiunile companiei au crescut la 182,88 de dolari în tranzacțiile de la mijlocul zilei, un nou record, cu aproximativ 5.800% peste nivelul lansării primului iPhone în ianuarie 2007.

Evoluția Apple de la două la trei miliarde de dolari a durat aproximativ 16 luni, deoarece acțiunile companiei au continuat să crească în timpul pandemiei de coronavirus, când oamenii s-au bazat foarte mult pe tehnologie.

Analiștii estimează că cererea pentru iPhone-uri va rămâne puternică în 2022, pe măsură ce Apple va conduce piața de smartphone-uri din China și mai mulți consumatori se vor abona la serviciile producătorului.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Robert309 /Dreamstime

Sursa stire biziday.ro