Australia. Proteste violente la Melbourne, față de intenția autorităților de a reintroduce carantina în tot statul Victoria. Polițiștii au folosit spray-uri lacrimogene împotriva manifestanților care aruncau cu pietre și alte obiecte. Sute de persoane arestate.

australia-proteste-violente-la-melbourne,-fata-de-intentia-autoritatilor-de-a-reintroduce-carantina-in-tot-statul-victoria-politistii-au-folosit-spray-uri-lacrimogene-impotriva-manifestantilor-care-aruncau-cu-pietre-si-alte-obiecte-sute-de-persoane-arestate.

Cel puțin șase polițiști au avut nevoie de spitalizare în urma confruntărilor cu protestatarii. În jur de 220 de manifestanți au fost arestați. Potrivit unui comunicat al poliției, “cei mai mulţi dintre cei 4.000 de demonstranţi au venit hotărâţi să fie violenţi”. Poliția a dat alte 236 de amenzi şi a precizat că trei protestatari vor fi puși sub acuzare pentru agresarea ofiţerilor. 

Multiple people being arrested. pic.twitter.com/0tpOPW4O5U

— Josh Bavas (@JoshBavas) August 21, 2021

În statul Victoria, sunt interzise adunările publice, pe fondul pandemiei. Protestul de sâmbătă a avut loc după ce prim-ministrul statului Victoria a anunţat că în toată regiunea va fi extinsă carantina deja în vigoare în Melbourne. Statul a înregistrat sâmbătă 77 de noi cazuri de Covid. Numeroase înregistrări postate pe rețele de socializare surprind demonstranții scandând și aruncând cu diverse obiecte în forțele de ordine, care au ripostat cu spray-uri paralizante.

“Comportamentul observat a fost atât de ostil şi agresiv, încât nu am avut de ales decât să folosim toate tacticile disponibile”, se mai arată în comunicatul poliției. Oamenii au scandat ”Libertate”, în timp ce autoritățile i-au acuzat de ”egoism”. Un protest a avut loc și la Brisbane, cu peste o mie de oameni, dar poliţia statului Queensland a precizat că nu auu fost făcute arestări.

La Sydney (aflat în carantină), unde efectivele de poliție au fost suplimentate cu 1.500 de agenți, a fost emis un ordin care interzice taxiurilor şi firmelor de transport de persoane să ia pasageri până sâmbătă după-amiază, de teama unor proteste. Trenurile nu au avut permisiunea să oprească în nicio stație din centrul oraşului. 

Sursă alternativă: The Guardian

Sursa stire biziday.ro