Austria. Mii de persoane au protestat la Viena față de planurile guvernului de a introduce obligativitatea vaccinării anti-Covid, de luna viitoare.

austria-mii-de-persoane-au-protestat-la-viena-fata-de-planurile-guvernului-de-a-introduce-obligativitatea-vaccinarii-anti-covid,-de-luna-viitoare.

Thousands gather in Vienna, Austria, to protest the criminalization of bodily autonomy. pic.twitter.com/irnrKRspwP

— The Vigilant Fox (@VigilantFox) January 15, 2022

Guvernul trebuie să plece!” a scandat mulțimea la mitingul din centrul Vienei, devenit un eveniment de rutină pentru o zi de sâmbătă. Parlamentul austriac este așteptat să voteze săptămâna viitoare asupra vaccinării obligatori pentru toată lumea. În noiembrie, guvernul a anunțat un al patrulea lockdown național și a anunțat că va face vaccinarea obligatorie pentru toți austriecii.

Conform unui sondaj de opinie, 51% dintre austrieci se opun vaccinări obligatori anti-Covid, dintre care 34% se opun vaccinări obligatori în general, iar 17% cred că mai trebuie așteptat. Pe de altă parte, 45% dintre cetățenii Austriei sunt în favoarea acestui lucru.

Austria a raportat, de la startul pandemiei, peste 1,4 milioane de cazuri de infectare cu Covid și aproape 14 mii de decese asociate coronavirusului.

Sursă: Reuters.

Sursa stire biziday.ro