Autoritățile au reintrodus Marea Britanie pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic crescut, din cauza răspândirii tulpinii indiene în Regat. Persoanele care se întorc în România din această țară intră în carantină dacă nu sunt vaccinate sau dacă nu au un test Covid negativ.

autoritatile-au-reintrodus-marea-britanie-pe-lista-galbena-a-statelor-cu-risc-epidemiologic-crescut,-din-cauza-raspandirii-tulpinii-indiene-in-regat-persoanele-care-se-intorc-in-romania-din-aceasta-tara-intra-in-carantina-daca-nu-sunt-vaccinate-sau-daca-nu-au-un-test-covid-negativ.

Raed Arafat a explicat, la finalul ședinței de guvern, că Marea Britanie a fost plasată pe lista galbenă a statelor, din cauza prezenței unei tulpini cu răspândire rapidă. Românii care se întorc din această țară trebuie să dovedească faptul că s-au imunizat sau să aibă rezultate la testele negative Covid, pentru a nu intra în carantină. Pe lângă UK, pe lista galbenă au fost introduse și Cipru, Croația, Slovenia, Mongolia, Puerto Rico, Timorul de Est, Sri Lanka, Bahamas și Sint Maarten.

Potrivit Sky News, ministrul britanic al Sănătății a anunțat că numărul cazurilor de Covid cu varianta indiană s-au dublat în ultima săptămână în Anglia și au ajuns la circa 7.000. Potrivit estimărilor oficialilor din sănătate ”varianta reprezintă mai mult de jumătate – probabil trei sferturi – din toate cazurile”. Cele mai afectate orașe sunt Bolton, Blackburn (nordul țării) și Bedford (centru).

Conform unui raport dat publicității astăzi, în ultimii doi ani peste 900 de mii de români au aplicat pentru statutul de rezident în Marea Britanie, după Brexit, iar peste 800 de mii l-au și obținut.

În schimb, față de săptămâna trecută, pe lista verde au fost incluse Germania, Italia, Spania, Austria, Ucraina, Serbia, Muntenegru, Cehia, Slovacia, SUA, Kazahstan, Irak și Aruba. Persoanele care vin în România din aceste țări nu intră în carantină. Singurul stat care a fost introdus pe lista roșie este Suriname.

Lista țărilor, în funcție de riscul epidemiologic:

Anexa Lista

Sursa stire biziday.ro