Balize directionale – 3 lucruri la care trebuie sa fii atent in timpul achizitiei

Orice firma care presteaza servicii la nivelul carosabilului are nevoie de balize directionale – mai ales in caz de urgente. De exemplu, firmele care fac lucrari in mod regulat au nevoie de zeci de balize, in principal pentru a garanta siguranta lor, dar si a soferilor participanti la trafic.

Totusi, nu toate balizele sunt la fel. Exista produse bune, calitative, dar si produse de slaba calitate, de care ar trebui sa stai departe. Asadar, iata 3 lucruri la care ar trebui sa fii atent atunci cand esti in cautarea unor balize pentru afacerea ta!

Tipuri de balize directionale

Inainte de toate, trebuie sa iei o decizie asupra tipului de balize de care ai nevoie. Vestea buna este ca nu exista multe tipuri – poti achizitiona balize normale, de dimensiuni variate, cu insertie metalica, sau minibalize confectionate din PVC care au o durabilitate scazuta.

Evident, tipul de baliza de care ai nevoie este influentat de sarcina pe care o ai de indeplinit. Astfel, lucrarile ce pot fi usor de observat pot fi marcate cu minibalize, pe cand lucrarile la nivel sau care sunt realizate in subteran ar trebui marcate cu balize mai mari si mai rezistente.

Folia reflectorizanta este extrem de importanta

Este de la sine inteles ca nu vei achizitiona niciodata balize directionale – sau produse similare – daca acestea nu sunt echipate cu folie reflectorizanta. De altfel, este ilegala pozitionarea acestora in lipsa unor asemenea accesorii.

Indiferent de produsul pe care il cumperi, acesta trebuie sa prezinte folie reflectorizanta clasa 1 – asigura un nivel optim de vizibilitate in majoritatea conditiilor la nivelul carosabilului.

Greutatea balizei trebuie verificata

O baliza grea nu este neaparat mai buna pentru ca nu o poate lua vantul. Greutatea ridicata a unui asemenea tip de echipament poate produce rani mai serioase in cazul unui accident.

In general, corpul balizei trebuie sa fie relativ usor, pe cand suportul acesteia ar trebui sa prezinte ori optiuni de fixare, ori sa aiba o greutate mai mare. De obicei, se prefera balizele cu suporturi de prindere (se evita si furtul acestora).

Rezistenta crescuta a balizei nu este mereu un plus

Corpul principal al balizei nu trebuie sa fie extrem de rezistent si imobil. In cazul unei coliziuni, baliza poate avaria autovehiculul implicat, caz in care firma ta poate fi trasa la raspundere. Tocmai de aceea, ar trebui sa te bazezi pe balize directionale din material plastic, usor flexibil.

In acelasi timp, aceasta trebuie sa fie cat de cat rezistenta, in asa fel incat sa nu se deformeze dupa o simpla coliziune.

Ai nevoie de balize directionale de calitate si la un pret avantajos?

Daca nu vrei sa stai si sa cauti astfel de balize prin toate magazinele si pe la toti distribuitorii, poti apela cu incredere la magazinul online Vesta. Acesta are la dispozitie, pentru toate firmele care realizeaza lucrari la nivelul carosabilului si nu numai, toate cele necesare cand vine vorba de echipamente pentru semnalizare lucrari, dirijare trafic si alte accesorii.

Previous post Afla cand ar trebui sa faci o inspectie de rutina asupra unei pompe submersibile!
Next post Gadgeturile smart – accesoriul ideal pentru iubitorii de sport