Belgia. Mii de persoane au protestat la Bruxelles împotriva deciziei guvernului de a închide domeniile culturale pentru a opri răspândirea variantei Omicron.

belgia-mii-de-persoane-au-protestat-la-bruxelles-impotriva-deciziei-guvernului-de-a-inchide-domeniile-culturale-pentru-a-opri-raspandirea-variantei-omicron.

#noculturenofuture #greenlightforculture pic.twitter.com/gXDjgbMWUK

— Raph_Romano (@romano_raph) December 26, 2021


Mii de interpreți, actori, organizatori de evenimente dar și susținători ai acestora s-au reunit într-un protest pașnic la Bruxelles, în pofida ploii torențiale. Au purtat pancarte și bannere cu mesaje critice la adresa autorităților de a impune restricții epidemice în domeniile culturale: “Spectacolul trebuie să continue” sau „Fără cultură, fără viitor”.

O fanfară a însoțit demonstrația de la Mont des Arts din Bruxelles, locul simbolic care a dat naștere independenței Belgiei în 1830, iar personalități culturale proeminente au urcat pe scenă pentru a-și exprima nemulțumirile. Organizatorii au îndemnat participanții să poarte măști și să mențină distanțarea socială. Autoritățile estimează că la protest au participat aproximativ cinci mii de persoane.

Sursă: APNews

Sursa stire biziday.ro