Caracteristicile portilor de alminiu – Ce trebuie sa stii

Atunci cand instalezi niste porti, iti doresti ca acestea sa respecte toate standardele de calitate: sa arate bine, sa fie rezistente la intemperii, sa fie rezistente la socuri fizice si sa poata fi dechise si inchise cu usurinta.

O optiune excelenta este sa achizitionezi porti aluminiu. Sunt printre cele mai apreciate tipuri de porti, caracteristicile lor fiind mult superioare altor materiale.

Care sunt principalele caracteristici ale portilor de aluminiu?

1. Greutate redusa. Un avantaj major si una dintre cele mai atractive caracteristici este faptul ca o poarta de aluminiu este usoara. In comparatie cu o poarta de fier este de 3 ori mai usoara, ceea ce permite o automatizare mult mai simpla si nu pune presiune pe stalpii de rezistenta;

2. Are o rezistenta mecanica buna. In ciua faptului ca este usoara, poarta de aluminiu are o excelenta rezistenta mecanica. Nu este la fel de rezistenta precum otelul, spre exemplu, insa face foarte bine fata unui impact fizic intens. O poarta din aluminiu te poate salva din orice tentativa de intrare prin efractie.

3. Rezista la coroziune. Chiar daca sunt din metal, portile din aluminiu rezista la coroziune. O poarta bine ingrijita poate sa reziste chiar si 50 de ani fara riscul de aparitie a ruginii, ceea ce nu se poate spune in cazul altor tipuri de metale.

De asemenea, portile din aluminiu se remarca prin faptul ca pot fi reciclate, ceea ce le face complet ecologice.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand achizitionezi porti de aluminiu?

Daca intentionezi sa iti cumperi porti de aluminiu este bine sa acorzi atentie catorva aspecte:

  • dimensiunea portilor. Asigura-te ca sunt contstruite perfect pentru dimensiunea spatiului destinat lor;
  • costuri. Portile din aluminiu nu sunt cele mai ieftine, insa poti gasi solutii pentru echilibrarea costurilorl
  • automatizare. Automatizarea poate sa iti usureze foarte mult activitatea de a deschide si de a inchide portile, ceea ce creste gradul de confort.

Desi o poarta de aluminiu poate fi o investitie destul de mare la inceput, costurile sunt amortizate in timp prin faptul ca nu au nevoie de intretinere si au o rezistenta excelenta.

Previous post Cum asiguri protectia unei case de marcat? Afla aici mai multe!
Next post Porți batante, culisante sau autoportante – alege tipul de porți cel mai potrivit pentru casa ta!