Care lapte praf este cel mai bun pentru copil?

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/TCYj_UxoIUY

Daca o mama nu poate sau nu vrea sa alapteze complet, poate alege lapte praf care este un bun inlocuitor pentru laptele matern. Este produs conform specificatiilor legale stricte si imita laptele matern natural, dar este fabricat din lapte de vaca. Cu toate acestea, nu toate tipurile de lapte praf sunt recomandate, iar expertii sfatuiesc in special formula pentru sugari.

Ce este in formula pentru sugari?

Prenutrientii contin un singur tip de zahar si nu mai multe zaharur.  Acest zahar este zahar din lapte sau lactoza. Alimentele pudrate pentru copii sunt compuse in mare parte din proteine. In plus, exista multe vitamine, oligoelemente si minerale, care sunt oferite in diferite aranjamente si concentratii in functie de producator.

Este formula pentru sugari la fel de buna ca laptele matern?

Laptele matern este de obicei cea mai buna alegere pentru copil. Laptele matern se schimba si se adapteaza la nevoile bebelusului de la sine – in timpul unei sesiuni de alaptare si, de asemenea, pe masura ce copilul creste.

Citeste si: Lapte praf pentru bebeluși de la naștere

Compozitia prelaptelui este cea mai apropiata de cea a laptelui matern. Ca si laptele matern, contine doar lactoza ca carbohidrat. Aceasta inseamna ca acopera nevoile nutritionale ale copilului in primele sase luni de viata.

La ce sa fii atent atunci cand hranesti copilul cu lapte praf?

  1. Prelaptele si laptele de continuare sunt produse din lapte de vaca. Este important sa fii constient de o posibila intoleranta la lactoza, proteina din laptele de vaca.
  2. Oricine crede ca are un copil care este expus riscului de alergii ar trebui sa-si consulte medicul pediatru. El poate recomanda alimente hipoalergenice pentru bebelusi, numite lapte HA.
  3. Daca bebelusul nu bea tot biberonul, restul trebuie sa arunci. De asemenea, laptele nu trebuie amestecat cu o zi inainte, deoarece germenii se inmultesc rapid in el.
  4. Cu laptele preliminar, asigura-te ca tetina biberonului are o deschidere foarte mica. Daca orificiul de supt este prea mare, bebelusul nu se poate hrani corespunzator, laptele curge mai repede in gura si poate aparea supraalimentare.

Cum sa prepari corect mancarea pentru bebelusi?

Atunci cand pregatesti mancarea pentru bebelusi intr-un biberon, este important sa respecti cu strictete raportul dintre cantitatea de lapte si apa indicat pe ambalaj. Prin urmare, parintii ar trebui sa foloseasca doar lingura de masurare furnizata si sa razuie excesul de praf cu un cutit. Adaugarea de mai multa pulbere in apa din sticla decat este indicata este problematica, ceea ce poate duce la obezitate nesanatoasa.

Laptele praf pentru bebelusi este un lapte de inalta  calitate, care contine tot ce are nevoie copilul tau pentru o crestere mai buna si mai sanatoasa. In plus laptele praf pentru copii contine DHA, pentru dezvoltarea creierului si a functiei vizuale.

Previous post Cum arată locul de muncă ideal?
Next post Dedurizator pentru apa potabila si sanatoasa