Cauti firma de paza ideala pentru afacerea ta? Iata cum ar trebui sa actioneze agentii acesteia!

O firma de paza nu va fi niciodata completa fara o echipa de agenti de securitate antrenati corespunzator. Chiar daca o firma pune la dispozitie doar sisteme de securitate, tot echipa de agenti va fi cea care va trebui sa intervina la fata locului in caz de urgente.

Astfel, unul dintre cele mai importante lucruri la care trebui sa fii atent atunci cand esti in cautarea unei firme de paza pentru afacerea – sau chiar si pentru casa ta – sunt agentii de paza si modul in care acestia ar trebui sa actioneze.

Iata principalele responsabilitati ale unui agent de securitate!

Firma de paza trebuie sa isi cunoasca bine clientii – si nu numai!

Cand vine vorba de responsabilitati, este de la sine inteles ca acestea difera de la client la client – in functie de domeniul de activitate si tipul afacerii acestuia. In esenta, domeniul de activitate este factorul care ghideaza natura responsabilitatilor unui agent.

Astfel, dupa caz, un asemenea agent trebuie sa:

  • Asigure protectia oamenilor/clientilor, dar si a banilor, marfurilor si echipamentelor din unitatile comerciale (magazine, mall-uri, supermarket-uri si asa mai departe). In cazul unitatilor cu parcare, agentii mai pot asigura si patrula, pe timp de zi sau noapte;
  • Asigure ordinea si protectia in unitati precum banci, hoteluri, cladiri de birouri. In acest caz, agentii trebui instruiti de firma de paza sa protejeze proprietatea in sine, personalul, dar si clientii;
  • In cazul galeriilor sau muzeelor, agentii trebuie sa se asigure ca vizitatorii respecta regulile de ordine interioara (anume sa nu atinga exponatele), printre altele;
  • In cazul fabricilor, scolilor, institutiilor guvernamentale si altele similare, agentul de paza trebuie sa fie alrt in fiecare moment. Acesta este nevoit sa verifice si sa confirme identitatea fiecarei persoane care solicita accesul in unitatea respectiva;
  • Desigur, atunci cand vine vorba de transportul de valori, firma de paza trebuie sa implementeze protocoale si moduri de actiune noi, complet diferite de cele mentionate pana acum. In cazul unui transport, agentul de securitate trebuie sa ia in considerare doar siguranta incarcaturii – nimic altceva.

Este de la sine inteles ca, in mare, protectia unui obiectiv este asigurata prin aceleasi moduri si protocoale de baza. Totodata, trebuie luate in considerare si situatiile speciale care implica decizii speciale. De exemplu, un agent de paza al unui magazin poate doar retine si legitima un individ, pe cand agentul responsabil de o proprietate privata poate detine raufacatorii si nu numai.

Iata cum evaluezi corespunzator o firma de paza

Costurile si reputatia unei astfel de firme sunt doar doua dintre lucrurile pe care trebuie sa le iei in considerare. Ba chiar mai mult, acestea pot sa nu fie decisive in vederea luarii unei decizii daca nu poti arunca o privire si la echipa de agenti care se va ocupa de afacerea ta.

Tocmai de aceea, este ideal ca o astfel de firma sa iti prezinte si echipa de agenti, modul in care acestia au fost instruiti, dar si tipurile de obiective pe care le pot proteja fara cusur. In cazul in care nu gasesti ceea ce cauti, iti poti pune toata increderea in NiruGuard – agenti certificati si atestati, la dispozitia ta!

Previous post 4 moduri prin care te poti asigura ca o firma de paza iti ofera servicii de cea mai inalta calitate!
Next post Esti proprietarul unei afaceri si nu ai numarul unui service frigo pe apelare rapida? Iata de ce ar trebui sa-l ai!