Ce este jocul de Airsoft

Airsoft este un joc devenit foarte popular în România în ultimii ani. În cadrul acestui joc se pot simula diverse conflicte militare între cel puțin două echipe. Se organizează doar în zone special destinate în care nu au voie să intre alte persoane din exterior.

În jocurile de airsoft Bucuresti sunt utilizate replici de arme. Cu ajutorul replicilor de arme, jucătorii trebuie să elimine echipa concurentă în cel mai scurt timp. Nu sunt arme letale deoarece acestea folosesc bile solide din plastic de diverse dimensiuni. Alegerea armei de airsoft poate deveni o misiune dificilă dacă nu ai mai testat acest joc.

De aceea, e important ca înainte să faci primul tău meci, să mergi la câteva turnee de airsoft în calitate de spectator. Astfel vei putea înțelege mai bine acest joc și vei putea să aplici corect toate regulile. Airsoft este un sport care se bazează în primul rând pe fair play. Fără fair play nu poți să joci airsoft cu adevărat fiindcă îți vei lovi adversarii și vei fi eliminat de pe teren. Nimeni nu trebuie să fie pus în pericol chiar dacă bilele de plastic nu sunt letale. Lovitura de la o distanță mai mică decât cea permisă, poate să provoace răni dureroase.

În ceea ce privește arma de airsoft, în România legea permite achiziționarea unor astfel de replici de arme doar de persoane majore. Armele de airsoft trebuie să fie ținute în condiții speciale și să nu fie utilizate în afara terenului special amenajat. Ține cont de faptul că o bilă se lansază și cu 200 m/s, așa că nu te poți juca în afara terenului.

Transportarea armei de airsoft se face doar în cutii speciale, sau huse de protecție. Muniția se ține separat. De regulă armele de airsoft folosesc bile de plastic de 6-8 mm și pănă la 5 grame, în funcție de tipul armei. Greutatea și dimensiunea bilei pot influența direcția și viteza de deplasare.

În ceea ce privește istoria jocului, acesta își are originile în Japonia. Acolo armele nu pot fi deținute decât de către cadrele militare. Pentru a găsi soluții de utilizare a armelor, oamenii au gândit un joc în care se pot folosi replici ce imită armele reale. Așa a apărut jocul de airsoft. După mai bine de zece ani de la lansarea în China, airsoft a început să prindă popularitate și pe alte continente.

Echipamentul de airsoft are un rol foarte important pe terenul de joc. Nu este indicat să te prezinți echipat necorespunzător fiindcă riști să te accidentezi. Pentru a practica acest sport ai nevoie de bocanci militari. Fără o pereche adaptată terenurilor accidentate, riști să nu te poți deplasa rapid. E bine să folosești și un echipament militar care îți permite să ai mai multe accesorii cu tine și să nu simți prea tare loviturile de bile. Casca și ochelarii de protecție nu au voie să lipsească din echipamentul tău.

Din clasele de joc de la airsoft fac parte mai multe tipuri de jucători. Printre aceștia cei mai populari sunt infanteriștii cunoscuți și ca pușcași. Aceștia aleargă pe tot terenul de joc și sunt cei mai activi, de aceea au nevoie de o replică de armă ce permite tragerea rapidă a multor bile și autonomie crescută.

Replicile de arme electrice sunt varianta cea mai bună pentru astfel de jucători, chiar și pentru începători. Au autonomie foarte mare și precizie de tragere excelentă. Mai sunt și replici pe gaz sau pe bază de arc. Aceseta sunt recomandate jucătorilor experimentați care vor să aibă o expeirență de tragere mult mai realistă. Dacă ești pregătit de jco, atunci nu mai rămâne decât să strângi gașca și să dați drumul la treabă.

Previous post Cel mai mare eveniment sportiv pro-viat̗ă al anului a reunit 300 de copii s̗i adult̗i ce au alergat în sprijinul viet̗ii
Next post Bucura-te de un pranz vegan sanatos, in fiecare zi