Ce face exact o firmă de pompe funebre

La o simplă plimbare prin oraș, este imposibil să nu observi măcar o firmă de pompe funebre. Mai devreme sau mai târziu, cu toții vom avea nevoie de serviciile lor, pentru a organiza înmormântarea cuiva drag. De aceea, chiar dacă nu este un subiect prea plăcut de discuție, vom încerca să îți prezentăm, pe scurt, ce face exact o agenție de servicii funerare, pentru a-ți fi mai ușor atunci când te confrunți cu acea situație dificilă.

Constatarea decesului

Înainte de a ne ocupa propriu zis de afirmația de mai sus, facem o precizare: este vorba despre o firmă profesionistă, care pune la dispoziția potențialilor clienți mai multe pachete funerare, în care se regăsesc multe articole și servicii speciale pentru aceste momente.

Dar, să revenim. Printre serviciile oferite de o astfel de companie, se află și constatarea decesului, cu sprijinul oferit în acest sens de un medic care este angajat sau colaborează cu firma. Acest medic este cel care se va deplasa la locul unde se află corpul persoanei care a încetat din viață ți care va confirma decesul. Cu acest prilej se va întocmi un certificat de constatare a decesului, de care ai nevoie la biserică, la Serviciul de Evidență a Populației, la Casa de Pensii și multe altele.

Toaletarea și îmbălsămarea persoanei decedate

În vederea pregătirilor pentru înmormântare, are loc spălarea, toaletarea, îmbălsămarea și îmbrăcarea persoanei decedate cu hainele puse la dispoziție de cei rămași în urmă.

Manipularea corpului

După ce s-au încheiat toate operațiunile de mai sus, și pentru care este nevoie să se respecte atât prevederile legale, dar și normele igienico-sanitare, urmează alte etape, precum așezarea trupului persoanei decedate în sicriu, transportul acestuia de la casa mortuară la capelă, biserică, sau oriunde mai este nevoie. Evident, va fi nevoie ca înainte să alegi unul dintre multele modele de sicrie pe care firma de pompe funebre ți le va pune la dispoziție. Dacă nu știi ce să alegi, nu ezita să le ceri acestora câteva recomandări, dar care să nu îți depășească bugetul.   

Transportul funerar

O firmă de pompe funebre profesionistă ar trebui să ofere și serviciul de repatriere a corpurilor celor care au decedat departe de țară. De asemenea, transportul funerar mai presupune și mutarea sicriului de la capelă, casă de priveghi la biserică, pentru slujba de înmormântare, dar și până la cimitir, unde va avea loc înhumarea.

Consultanță pentru obținerea actelor necesare

Pentru a obține ajutorul de înmormântare de la stat este nevoie de alcătuirea unui dosar destul de stufos, care trebuie alcătuit din mai multe acte importante. Angajații unei astfel de firme îți pot oferi sprijinul de care ai nevoie pentru a alcătui acest dosar și a-l depune în timp util.

Previous post Servicii SEO de calitate oferite de o agenție  din Constanța
Next post Telefonul Huawei Nova 5T care performează precum telefoanele high range