Ce trebuie să pui pe tăvița pentru tăierea moțului?

Petrecerea de moț este una foarte importantă, atât pentru părinți și nași, cât și pentru copil. Cei mai mulți părinți se întreabă ce ar trebui să pună pe această tăviță și de aceea, acum vă prezentăm toate informațiile de care aveți nevoie pentru a obține informațiile necesare și pentru a organiza botezul așa cum trebuie.

Când are loc tăierea moțului?

După botez și după scăldatul de a doua zi, cel mai important eveniment care urmează este tăierea moțului – o tradiție utilizată de familie și de prieteni pentru a sărbptori din nou, cu ocazia primului an de viață al bebelușului lor. Tăierea moțului va avea loc după ce copilul va împlini vârsta de un an și este una dintre cele mai vechi tradiții după botez la româi. Tăierea moțului nu are implicații religioase, fiind mai degrabă o datină din popor care se practică și în prezent în toată țara.

Ruperea turtei și tăvița moț sunt cele mai importante atracții ale acestui eveniment, în special pentru că lucrurile puse în tăviță sunt cele care vor face cu ochiul copilului și par fi semne prevestitoare în funcție de ce alege copilul de pe tăviță. De aceea, acum îți dăm câteva sugestii despre ce ar trebui să pui pe această tăviță.

Articole de pus pe tăvița pentru moț

Nu există o listă fixă cu toate obiectele pe care trebuie să le pui pe tăviță, iar alegerea rămâne de cele mai multe ori la latitudinea părinților, a nașilor și a rudelor. Cu toate acestea, sunt unele obiecte care nu pot lisi cum ar fi:

 •  Caiet și pix – atunci când copilul alege caiet și pix va manifesta o pasiune pentru studiu și va alege profesii academice.
 • Foarfecă și pieptene – copilul va avea o pasiune pentru imagine și stil și își va alege meserii cum ar fi frizer sau bărbier.
 • Carte – acesta este un simbol evident pentru pasiunea față de studiu și meseria de profesor.
 • Seringă sau stetoscop de jucărie – și acesta este un simbol evident, care face trimitere la profesia de medic.
 • Bani – aceștia vor aduce belșug în viața copilului și succes în afaceri.
 • Parfum – atunci când copilul alege de pe tăviță parfumul, va avea o predispoziție către eleganță, rafinament și lux, iar copilul se va transforma într-o persoană atentă la imaginea pe care o are.
 • Bijuterii – acestea prezic că cel mic va avea noroc de bani, dar și că va fi o persoană cochetă.
 • Papiota sau centimentrul pentru coitorie – aceste articole arată că bebelușul va fi pasionat de croitorie.
 • Unelte și șurubelnițe – arată predilecția către un meșteșug.
 • Ruj și farduri – aceste obiecte arată înclinarea către meserii din domeniul cosmeticii, dar și o preocupar epentru imaginea proprie.
 • Calculator – copilul va avea o înclinație către meserii bazate pe cifre și calcule.
 • Icoana – se spune că atunci când va crește, copilul va fi credincios și va profesa în acest domeniu.
 • Instrumente muzicale minaturale – prevestesc faptul că cel mic va di pasionat de muzică și artă.

În plus, față de obiectele puse pe tavă, părinții vor pune în mod tradițional un ruj pentru fetițe și o oglindă atât pentru fete cât și pentru băieți.

Previous post De ce să alegi parchetul stratificat din stejar pentru casa ta?
Next post Optimizarea SEO pentru Afacerile din Galați: Ghid Detaliat