Cele mai importante informații despre filtrul de ulei

Din punct de vedere tehnic, filtrul de ulei este de partea componentă din autoturismul tău care este prevăzut cu o protecție optimă în vederea prevenirii contaminării a uleiului de motor. Acesta funcționează în mod optim fără a întrerupe procesul de lubrifiere, ceea ce face ca autoturismul tău să funcționeze la parametri optimi, fără a te confrunta cu diverse probleme tehnice. În același timp, filtrele de ulei sunt aplicabile în diferite tipuri de motoare și autoturisme, fiind o componentă imperios necesară. Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct mai multe informații importante pe care este bine să le cunoști despre filtrul tău de ulei!

  1. Ce este filtrul de ulei?

Un filtru de ulei este considerat un dispozitiv mecanic, cu un rol activ în eliminarea reziduurilor și a murdăriei, alături de combustibilul nears din circulație. Cu ajutorul acestei componente, doar uleiul proaspăt va avea posibilitatea să circule în motor, păstrând deoparte orice murdărie. Acesta este și motivul pentru care un filtru de ulei trebuie mereu tratat sau schimbat cu unul nou, la o anumită perioadă de timp.

În plus, filtrul de ulei este utilizat nu doar în ceea ce privește autoturismele, ci și motocicletele, bărcile, tractoarele și avioanele. Fiecare dintre aceste mijloace de transport utilizează această componentă pentru a purifica uleiul și a îndepărta murdăria înainte ca acesta să fie utilizat în interiorul motorului.

Poza filtrului de ulei copiată de pe euautopiese.ro

  • Care sunt funcțiile îndeplinite de un filtru de ulei?

Așa cum am menționat mai sus, motoarele generează particule de praf, reziduuri precum și alte elemente contaminante. La rândul lui, filtrul de ulei este cel care prinde aceste particule și le colectează, chiar înainte ca uleiul să intre în motor. În plus, este important de precizat faptul că performanța constantă a motorului este dependentă de nivelul de purificare aferent uleiului de motor. Toate piesele autoturismului, precum este arborele cu came, sunt protejate împotriva uzurii și a oricărui tip de deteriorare atunci când filtrul de ulei funcționează în mod corespunzător.

  • Care este principiul de funcționare al filtrului de ulei?

În mod normal, uleiul de motor trece prin filtru chiar înainte de a ajunge la componentele care se pun în mișcare în interiorul motorului. În ceea ce privește funcționarea filtrelor de ulei, aceasta este simplă și ușor de înțeles, întrucât uleiul intră în dispozitiv prin mai multe găuri mici, care păstrează reziduurile și orice alte impurități. Ulterior, uleiul revine în cele din urmă în motor, utilizând oficiul central mai mare.

Cele mai multe filtre de ulei din zilele noastre sunt proiectate sub forma unei membrane de cauciuc. Această membrană se deschide pe măsură ce uleiul intră sub presiune în carcasa filtrului. În momentul în care motorul este în repaus, o membrană reușește să închidă în mod optim toate găurile.

Mulțumită tuturor acestor informații, vei avea o înțelegere mult mai bună a utilizării și a beneficiilor aduse de un filtru de ulei autoturismului tău!

Previous post Joița Lucian, fotograful tău de nuntă perfect pentru ședința foto iarna
Next post Anvelopele de iarnă vor lua locul celor de vară în curând  – La ce să fim atenți?