Cinci sfaturi simple pentru întreţinerea unui jacuzzi

Dacă sunteţi norocoşii proprietari ai unui jacuzzi, iată în continuare cinci modalități ușoare de a vă menține jacuzzi-ul în stare perfectă.

1. Folosiți huse pentru cada cu hidromasaj

O modalitate ușoară de a vă menține spa-ul și apa din el curate este să utilizați un capac pentru cada cu hidromasaj. Asigurați-vă că ștergeți murdăria ca parte a unei rutine zilnice de întreținere. Puteți folosi un furtun de grădină pentru a curăţa partea inferioară a capacului. Dacă utilizați substanțe chimice pe partea superioară a capacului, asigurați-vă că evitați să le utilizați în altă parte, deoarece acestea pot afecta apa din cada cu hidromasaj. Realizarea acestei sarcini uşoare vă va lua doar câteva minute pe săptămână.

2. Igienizați cada cu hidromasaj

Majoritatea profesioniștilor recomandă utilizarea clorului sau a bromului pentru a vă igieniza cada cu hidromasaj sau spa-ul. Deși clorul este cel mai popular, ambele substanţe ucid bacteriile și alți compuși nocivi din apă. Pentru că unii oameni pot prezenta forme ușoare de iritare a pielii fie cu clor, fie cu brom, trebuie să ştiţi că există și alte alternative pe piață. Puteți discuta cu specialistul dumneavoastră în materia de spa pentru mai multe detalii despre găsirea dezinfectantelor potrivite pentru dvs. și nevoile dvs.

3. Curățați și înlocuiți periodic filtrele

Dacă filtrul este înfundat, murdar sau are blocaje, apa nu poate curge și contaminanții nu pot fi îndepărtați din spa. Blocajele pot face chiar ca filtrul să exercite o presiune asupra pompei. În plus, căutați filtre de calitate superioară, care au performanțe mai bune și durează mai mult. Clătiți cartușele de filtrare la fiecare două săptămâni sau ori de câte ori este necesar pentru a îndepărta particulele. Durata de viață a filtrului dvs. depinde de tip și calitate, variind de la 6 luni până la câțiva ani.

4. Scurgeți apa, curățați spa-ul și reumpleți cu apă curată

De obicei, este recomandat să scurgeți și să reumpleți cada cu hidromasaj la fiecare 3-4 luni. Dacă folosiți cada cu hidromasaj mai des decât majoritatea sau dacă chimia apei nu este echilibrată corespunzător, poate fi necesar să o faceți mai des. Odată ce scurgeți complet apa, curățați și dezinfectați corespunzător cada cu hidromasaj. În cada cu hidromasaj se adună murdărie, piele moartă și alți contaminanți care trebuie îndepărtați. Apoi, când sunteți gata, umpleți jacuzzi-ul cu apă curată.

5. Folosiţi jacuzzi-ul!

La început, jacuzzi-ul este perceput ca o jucărie nouă şi strălucitoare. Îl folosiţi în mod constant și vă bucuraţi din plin de beneficiile sale. Probabil găzduiţi și petreceri și invitaţi oamenii să se relaxeze împreună cu dvs. Apoi, pe măsură ce trece timpul, s-ar putea să constataţi că îl folosiţi din ce în ce mai puțin. Cu toate acestea, este important să folosiți jacuzzi-ul în mod constant! Nu numai că există multe beneficii ale folosirii unui jacuzzi pentru sănătate, dar este și mai ușor să aflați dacă jacuzzi-ul are nevoie de întreținere, cum ar fi presiunea scăzută a jetului sau posibile fisuri și să vă asiguraţi că apa este încă sigură şi curată.

Aşadar, cu cât întreţineţi mai bine cada cu hidromasaj, cu atât mai mult vă veţi putea bucura de ea în siguranţă.

Dacă însă nu aveţi un jacuzzi acasă, vă puteţi bucura de beneficiile hidromasajului vizitând periodic un centru spa din apropiere sau, şi mai bine, petrecând câte un weekend sau o mică vacanţă la munte, într-un apartament cu jacuzzi privat şi multe alte dotări uimitoare, pe care îl puteţi rezerva chiar acum pe brasovsweetretreat.com.

Previous post Femina Medical – Chirurgii textilelor spun: Şi operaţia de eleganţă a decurs cu succes!
Next post Impactul plaselor de umbrire asupra productiei si calitatii culturilor