Cod Galben de ploi până mâine seară, valabil în aproape toată țara. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp și, pe arii restrânse, 40-50 l/mp.

cod-galben-de-ploi-pana-maine-seara,-valabil-in-aproape-toata-tara-cantitatile-de-apa-vor-depasi-25-30-l/mp-si,-pe-arii-restranse,-40-50-l/mp.

Atenționarea este valabilă în intervalul 31 mai, ora 12:00 – 01 iunie, ora 21:00. În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ. În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp.

Totuși, meteorologii informează că ploile vor continua până miercuri dimineață. ”În majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…30 l/mp”, precizează ANM.

Sursa stire biziday.ro