Compania americană Ford amână revenirea majorității angajaților săi la birouri până în ianuarie. Analizează încă dacă să-și oblige angajații să se vaccineze anti-Covid.

Ford se alătură astfel unui număr tot mai mare de mari angajatori care întârzie planurile de redeschidere a birourilor, pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului se răspândește în tot mai multe țări în care producătorul de automobile își desfășoară activitatea. Majoritatea angajaților din America de Nord, America Latină și restul piețelor internaționale nu vor reveni la birouri înainte de ianuarie. Compania americană reevaluează planurile de revenire la muncă la fiecare trei până la patru luni.

Kiersten Robinson, directorul de resurse umane al Ford, a declarat că grupul nu a decis, încă, dacă să se alăture angajatorilor și agențiilor guvernamentale care solicită lucrătorilor să se vaccineze împotriva coronavirusului. ”Vrem să înțelegem sentimentul angajaților. Ce îi împiedică să se vaccineze voluntar”, a declarat Robinson.

Ford solicită în schimb vaccinarea angajaților care călătoresc la nivel internațional în interes profesional. Compania a instituit obligativitatea purtării măștii de protecție și alte politici pentru a limita răspândirea infecțiilor în fabricile și la locurile de muncă în care angajații nu pot lucra de la distanță.

Sursă: Reuters.

Sursa stire biziday.ro