Condimentele, acel ceva care dă savoare preparatelor tale

Cu ajutorul condimentelor potrivite, mâncărurile tale se transformă în adevărate delicii culinare. Oferă însă nu doar mai multă savoare și aromă, ci sunt chiar benefice pentru sănătate, având efecte curative care au fost demonstrate cu ajutorul multor studii medicale. De aceea, printre acele articole bucatarie pe care trebuie să le ai, se află și recipientele în care să îți depozitezi condimentele pe care le utilizezi în mod frecvent. Și, ca o mică paranteză, cele de la Nobila Casa te vor cuceri prin calitate, diversitate și preț accesibil.

De ce ai nevoie de recipiente speciale

La prima vedere, ținând cont că multe dintre condimentele pe care le folosești în mod regulat se găsesc și la pungă, este și normal să te întrebi de ce este nevoie de anumite recipiente condimente speciale. Gustul lor aparte și aroma deosebită este dată de uleiurile conținute de ele, și acestea se știe că sunt foarte volatile. De aceea este important ca păstrarea condimentelor să se facă în acest fel, și nu uita că și capacul trebuie foarte bine strâns. Din fericire, pe Nobila Casa vei găsi multe variante care te vor mulțumi pe deplin și care se potrivesc de minune cu modul în care ai ales să îți amenajezi bucătăria. Poți apoi să le ții unde îți este mai la îndemână, pe blat, într-un dulap special sau în orice loc ai nevoie pentru a le utiliza de fiecare dată când ai nevoie. În cana cafea de dimineață, puțin cardamom și un praf de scorțișoară vor oferi un gust pe care nu ai cum să îl adori.

Nu cumpăra cantități prea mari

Este adevărat, cu cât cumperi cantități mai mari de condimente, prețul pe care îl vei plăti pentru acestea va fi mai bine. De fapt, nu economisești deloc așa pentru că în timp, din cauza condițiilor improprii de depozitare, acestea își pierd din proprietăți și din gust. Mai bine cantități rezonabile, care pot fi păstrate bine în acele recipiente speciale de la Nobila Casa, și totul va fi mult mai bine.

Nici la întuneric, dar nici soare puternic

Condimentele trebuie să nu fie păstrate la întuneric, dar nici în contact direct cu razele puternice ale soarelui. Un loc rece și uscat din bucătăria ta este tot ce au nevoie. În caz contrar, uleiurile esențiale din condumente vor fi distruse, ceea ce înseamnă nu doar că își vor pierde din aroma lor caracteristică, ci se vor degrada și antioxidanții cunoscuți.     

Bazează-te pe miros

Ca orice produs alimentar, și pe punga sau plicul tău de condimente este trecută o dată de valabilitate. Ignoră ceea ce scrie acolo și cel mai bine bazează-te pe propriul miros. Dacă izul pe care îl simți este unul plăcut și ușor înțepător, atunci condimentul poate fi folosit în continuare. Atenție totuși, nu folosi aceeași tehnică și când vine vorba despre chili, din motive pe care sigur le intuiești!

Aranjează în ordine alfabetică

Nu, nu este deloc o glumă, ci o metodă de a găsi rapid borcănașul de care ai nevoie, mai ales atunci când timpul te presează. De asemenea, dacă vei proceda în acest fel vei evita să mai cumperi condimente, pe care, cel mai probabil, le aveai deja.

Macină-le chiar înainte de folosire

Deși prea puțin folosim condimente vrac în preparatele noastre, recomandarea ar fi să le cumperi totuși așa. Le vei putea măcina chiar înainte de a le folosi, ceea ce înseamnă că vor avea o aroma mult mai puternică și vor da un gust mai bun. Dacă nu vrei să procedezi așa, nicio problemă, le poți cumpăra și gata măcinate, doar că își vor pierde mult mai rapid proprietățile și gustul.

Previous post <strong>Cum să realizezi campanii de tip Back To School</strong>
Next post De ce să reciclezi deșeuri sticlă cu Lion Recycle ?