Coreea de Sud. Nou record de cazuri de coronavirus, după cel de marți. Autoritățile au raportat acum 1.842 de infectări, dintre care două treimi numai în regiunea capitalei Seul.

În ultimul bilanț au fost incluse cele 270 identificate pe un vas de poliție marină care a navigat pe coastele Africii. Dintre cazurile identificate în țară, 64% au fost identificate în zona metropolitană a capitalei Seul.

Precedentul record de cazuri identificate în decurs de 24 de ore a fost stabilit marți – 1.784 de persoane. Autoritățile anunță că se confruntă cu cel mai puternic val al pandemiei, pe fondul răspândirii tulpinii Delta. Dintre cele peste 1.700 de cazuri cu tulpina Delta înregistrate din decembrie și până acum, mai mult de jumătate au fost raportate săptămâna trecută.

Tot marți, 80% dintre noile cazuri erau identificate în Seul, iar acum autoritățile sanitare pun scăderea bilanțului pe seama restricțiilor în privința adunărilor și a circulației pe timp de noapte, impuse săptămâna trecută. De altfel, oficialii sud-coreeni iau în calcul extinderea acestor măsuri și pentru alte regiuni ale țării, în care au fost descoperite focare.

De la începutul pandemiei, 184.103 persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, iar 2.063 au decedat. O treime din populația de 52 de milioane de persoane a fost vaccinată cu prima doză, iar 13% cu schema completă.

Sursa: Reuters

Sursa stire biziday.ro