Craiova. Amplă operațiune a DIICOT alături de FBI și Europol, pentru prinderea unui hacker bănuit că ataca mari companii din țară și din străinătate, cărora le cerea bani, în criptomonede, pentru a nu le publica datele furate.

craiova-ampla-operatiune-a-diicot-alaturi-de-fbi-si-europol,-pentru-prinderea-unui-hacker-banuit-ca-ataca-mari-companii-din-tara-si-din-strainatate,-carora-le-cerea-bani,-in-criptomonede,-pentru-a-nu-le-publica-datele-furate.

Potrivit comunicatului DIICOT, “suspectul, prin diferite metode, a reușit să obțină accesul la rețelele informatice ale unor companii (medii și mari) din România, dar și din alte state, de unde a extras volume mari de date. Ulterior, suspectul a utilizat respectivele date pentru a șantaja persoanele vătămate, prin amenințarea cu expunerea acestora în mediul public, solicitând în schimb diferite sume de bani, în criptomonedă“.

Procurorii arată că pentru prinderea bărbatului, a fost efectuată o percheziție domiciliară, “la locuința unei persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive informatice sau programe informatice, acces neautorizat la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, interceptare ilegală a unei transmisiuni informatice și șantaj“.

Persoana reținută a fost dusă la audieri. La documentarea cazului, au contribuit Europol și FBI.

Sursa foto: Audiohead/Dreamstime.

Sursa stire biziday.ro