Cum alegi cele mai bune piese auto?

Daca ai o masina, trebuie sa iti asumi anumite cheltuieli cu schimbarea pieselor. Unele piese sunt consumabile, in timp ce altele se uzeaza mai greu, insa ajung la un moment dat sa necesite schimbare.

In general, piesele care se inlocuiesc frecvent sunt bateria, arborele si franele. Toate sunt esentiale pentru functionarea corecta a masinii si pentru siguranta pasagerilor.

Cum alegi cele mai bune piese auto?

Din fericire, daca ai nevoie de o piesa poti cauta piese auto online. Posibilitatea de a comanda online vine la pachet cu o serie de avantaje:

  • Iti permite sa economisesti timp, comandand direct de pe canapea;
  • Iti permite sa gasesti cele mai bune preturi;
  • iti permite sa gasesti cele mai bune piese.

Care sunt cele mai bune piese auto?

Pentru fiecare masina exista o multime de optiuni de piese, cu preturi si specificatii diferite. Este foarte important sa ai mare atentie de unde cumperi piesa de care ai nevoie, deoarece pot fi diferente mari intre cele originale si cele aftermarket.

Pentru a face alegerea corecta este bine sa cauti pe forumuri de specialitate sfaturi privind cele mai bune piese, sa iti intrebi mecanicul si sa te uiti pe documentele de provenienta ale piesei pe care o cumperi.

Orice piesa auto trebuie sa aiba un indicativ inscriptionat pe ea: OE, OEM sau AM. Aceste indicative ofera informatii despre cine a construit piesa si de cele mai multe ori, informatii despre calitate.

Piesele OE – Original Equipment. Sunt piesele originale, folosite de producatorul auto pentru asamblarea masinii. De cele mai multe ori, acestea sunt produse de branduri specializate in constructia de piese, sub contract special cu producatorului. Piesele OE vin in ambalaje inscriptionate cu numele producatorului auto.

Piesele OEM – Original Equipment Manufacturer. Tot brandul specializat poate sa produca piese auto in afara contractului cu producatorul. De regula, acestea sunt similare pieselor originale, insa sunt ambalate cu logo-ul firmei care le-a ;produs. Avantajul major al pieselor OEM este faptul ca sunt mai ieftine.

AM – After Market. O alta solutie pe care o ai atunci cand ai nevoie de piese auto sunt cele after market. Acestea sunt produse de terti, sunt omologate de organismele internationale si sunt similare pieselor originale. La producatorii aftermarket insa, calitatea pieselor poate sa difere in functie de modul de productie. Tocmai de aceea, este bine sa te informezi cu atentie inainte de a cumpara o piesa AM. De regula, piesele AM sunt la fel de sigure precum cele OE sau OEM dar rezista mai putini km.

O alta optiune pe care o ai este sa alegi piese second hand, de la masini iesite din uz. Pretul poate fi extrem de bun, insa de multe ori aceste piese pot prezenta uzuri ascunse, ceea ce face specialistii sa nu le recomande.

Pe https://www.revizieautoservice.ro/ poti gasi o multime de piese auto de cea mai buna calitate, care sa iti ofere siguranta si sa nu te coste o avere.

Previous post Știri Bucovina- Presa de azi
Next post Servicii SEO de top oferite de o agenție din București: Cum îți pot ajuta afacerea să strălucească online