Cum alegi cele mai bune sisteme de dus pentru baia ta?

Un dus revigorant este inceputul perfect pentru o zi minunata. Atunci cand ai si instalatiile necesare pentru ca apa sa iti ofere nu doar curatenia necesara ci si un masaj energizant, poti spune ca totul iti va merge bine.

Afla in continuare care sunt cele mai populare sisteme dus pe care le poti alege pentru baia ta.

SPA la tine acasa cu noile sisteme dus moderne

O baie incapatoare, cu o cabina mare si un sistem dus modern, este printre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le indeplineasaca o locuinta confortabila. Odata cu lucrarile de renovare terminate, este momentul sa te decizi cum vor arata instalatiile din baia ta, pentru ca momentele petrecute aici sa fie extrem de placute. Alegand sisteme dus de ultima generatie, vei fi destul de aproape de experienta pe care o poti trai intr-un SPA renumit. Designerii se preocupa permanent pentru a lansa pe piata cele mai interesante idei si inovatii pentru acest spatiu atat de intim, care este baia.

Ce reprezinta notiunea de sisteme dus?

Toate componentele specifice (baterie, para de dus, furtun, tevi conectoare si sisteme de incalzire), pot fi denumit generic ca sisteme dus. Para sau capul de dus este piesa finala, prin care iese apa atunci cand pornesti dusul. Robinetele sunt cele care controleaza fluxul de apa si temperatura acesteia, in timp ce racordurile si sistemele de incalzire sunt cele care fac legatura intre tevile din instalatia casei si baterie.

Atunci cand alegi sisteme de dus, exista patru optiuni disponibile:

  • Electric;
  • Digital;
  • Electronic;
  • Mix.

Variantele de sisteme dus electrice sunt, in general, cele mai accesibile ca pret, dar au mai putina putere decat cele mixte. Deoarece apa rece ajunge in sistemul de incalzire din interiorul unitatii, aceste sisteme dus pot fi instalate in orice casa, indiferent de sistemul de incalzire montat. Alegand sisteme dus performante, te vei putea bucura de experienta unui dus cu apa la temperatura constanta in permanenta, in timp ce alte sisteme de dus, de calitate mai slaba, te pot lasa tremurand, plin de sapun. Poti gasi sisteme de dus electronice care functioneaza in acelasi mod, dar au o pompa suplimentara pentru a spori presiunea apei.

Pe de alta parte, alegand sisteme dus digitale, care sunt si cele mai scumpe de pe piata, vei avea la dispozitie o multime de functiuni care te vor fascina.

Despre sistemele de dus mixte trebuie sa stii ca nu au un sistem de incalzire a apei, ci combina apa rece cu apa fiarta, astfel incat sa ofere exact temperatura pe care ti-o doresti.

Tipuri de capete de dus

Un sistem dus modern poate fi accesorizat cu trei tipuri de capete, astfel:

  • Capete de dus fixe

Sunt montate permanent pe peretele unitatii de dus. Unele capete de dus fixe sunt montate astfel incat inaltimea sa poata fi reglata. Capetele de dus cu efect de ploaie sau spray pot fi montate in tavan, fiind nevoie de sisteme dus speciale, care vor reproduce o senzatie reala de ploaie naturala.

  • Capete de dus portabile

Acestea sunt conectate la perete printr-o teava sau furtun flexibil, permitand o miscare relativa. Capetele de dus portabile sunt de cele mai multe ori asezate intr-un suport fix montat pe perete, in functie de preferintele tale. Acestea sunt foarte utile atunci cand vrei sa speli copii mici, dar si animale de companie. Sunt sisteme dus care faciliteaza curatarea foarte usoara a cabinei.

  • Capete de dus manuale

Daca nu te poti decide care model este mai potrivit pentru tine, respectiv un cap de dus fix ori portabil, poti lua in considerare o unitate 2 in 1, in care unitatea portabila este atasata la capul de dus fix.

Poti gasi toate informatiile necesare pentru alegerea celor mai bune seturi dus pe www.baterii-lux.ro.

Previous post Incearca si tu tratamentele faciale cu LED
Next post Tot ce trebuie sa stii despre carucioare