Cum am descoperit mindfulness-ul prin intermediul picturii

Mindfulness-ul a devenit o practică din ce în ce mai populară în ultimii ani. Această tehnică de meditație implică concentrarea asupra momentului prezent, fiind utilizată pentru a reduce stresul și a îmbunătăți starea de bine. Personal, am descoperit mindfulness-ul prin intermediul picturii și am fost surprinsă să descopăr cât de mult m-a ajutat această tehnică să îmi îmbunătățesc starea de spirit.

Am fost întotdeauna pasionată de artă și de pictură în special. Însă, de-a lungul timpului, această pasiune s-a transformat într-o sarcină, devenind mai mult o obligație decât un hobby. Mă simțeam adesea frustrată de faptul că picturile mele nu arătau exact așa cum mi-am dorit, sau că nu reușeam să le finalizez în timp util.

Într-un final, am început să mă concentrez mai mult asupra procesului de pictură și nu atât de mult pe rezultatul final. Am început să mă bucur de momentul prezent, să mă concentrez pe culorile și texturile pe care le creăm pe pânză, fără să mă preocupe dacă pictura mea va fi perfectă sau nu.

Pictarea a devenit astfel o modalitate de a mă relaxa și de a mă deconecta de la problemele cotidiene. În timp ce pictez, nu mă gândesc la mâine sau la problemele din trecut. În schimb, îmi concentrez întreaga atenție asupra picturii mele, fiind prezentă și conștientă de fiecare pensulă și fiecare culoare pe care o aplic.

Această abordare a picturii m-a ajutat să descopăr mindfulness-ul și să încep să îl practic în viața mea de zi cu zi. Am început să mă concentrez mai mult asupra momentului prezent și să încerc să trăiesc fiecare moment cu conștiență și atenție. De asemenea, am început să folosesc tehnicile de respirație și meditație pentru a-mi ajuta să mă concentrez mai bine și să îmi reduc stresul.

Previous post Îmbunătățirea abilităților de gătit: Cum să devii un bucătar mai bun în propriul tău timp liber
Next post De la începător la expert: Ghidul meu pentru îmbunătățirea tehnicilor de fotografie