Cum aplici vopseaua lavabilă pentru pereți impecabili?

Știai că, pereții casei tale îți colorează lumea și îți influențează mood-ul zilnic? 

Dorești să afli cât de simplu se poate aplica vopseaua lavabilă? Casa de Comenzi Vindem-Ieftin.ro îți vine în ajutor cu informații utile în ceea ce privește aplicarea vopselei lavabile. Hai să le descoperim împreună în articolul de mai jos.

Aplicarea vopselei lavabile necesită pregătire minuțioasă 

Aplicarea vopselei lavabile la interior sau exterior este o adevărată artă, care are nevoie de o pregătire minuțioasă. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să achiziționezi materialele necesare: pensule, trafalete, taviță, pistol de vopsit, amorsă, vopsea lavabilă, cârpe de șters, bandă și folie izolatoare (pentru zonele ce trebuie protejate de vopsea). 

Cum te pregătești pentru aplicarea de vopsea lavabilă?

1. Pregătirea materialelor necesare aplicării de vopsea lavabilă  


• Alegerea amorsei pentru perete

Amorsa are rolul de a uniformiza peretele și de a-i mări capacitatea de absorbție. Astfel, lavabilul se va aplica mai ușor și uniform. https://vindem-ieftin.ro/?s=amorsa&post_type=product

• Alegerea gletului pentru perete

Gletul trebuie ales în funcție de suprafața de lucru. Astfel, există glet pentru finisarea plăcilor de gips carton sau pentru suprafețe prefabricate de tencuială. https://vindem-ieftin.ro/?s=glet+&post_type=product
 
• Alegerea vopselei lavabile potrivite

Vopseaua lavabilă trebuie să aibă un grad mare de acoperire și un grad ridicat de lavabilitate, precum și o aderență bună. Aceasta poate fi de două feluri : vopsea lavabilă de interior și de exterior.

Bineînteles că pe ambele le poți găsi pe Vindem–ieftin.ro, site-ul care îți rezolvă problemele în materie de materiale de construcții https://vindem-ieftin.ro/?s=vopsea+lavabila&post_type=product .La noi transportul este gratuit oriunde în România.


2. Pregătirea pereților pentru aplicarea de vopsea lavabilă

Suprafața pe care urmează să o acoperi trebuie pregătită înainte să aplici vopseaua lavabilă.Te întrebi de ce?Pentru ca lavabilul să adere cât mai bine, să poată fi aplicat uniform și să reziste în timp.

– Curățăm pereții – pereții vor fi umeziți cu un trafalet înmuiat în apă; vom lăsa vopseaua să se înmoaie timp de 10-15 minut, după care poți începe să îi răzuiești.                   

– Reparăm pereții – după finalizarea procesului de curățire a pereților, zidurile trebuie reparate cu tencuială sau adeziv (dacă este nevoie).

– Aplicăm amorsa – amorsa pregătește peretele pentru gletuire; ea este preparată într-o găleată și amestecată cu un dispozitiv montat la bormașină,fiind aplicată cu trafaletul sau cu o bidinea.

– Gletuim pereții- gletul se prepară într-un vas cu apă; lasă gletul în apă timp de câteva minute înainte să începi să amesteci, altfel se vor forma cocoloașe. 

Acesta trebuie aplicat cu fierul de glet și drișca, de jos în sus, în strat subțire și neted, în maximum 40 de minute de la preparare, deoarece se întărește rapid și nu îl mai poți aplica uniform. 

3. Aplicarea corectă a vopselei lavabile

După ce pereții au fost amorsați, poți începe să aplici vopseaua lavabilă. La temperaturi foarte scăzute, întinderea lavabilului se face cu dificultate,iar procesul de uscare poate dura mult timp. Astfel, temperatura nu trebuie să fie mai mică de 5 grade Celsius.

 Dacă aplici vopsea de exterior, așteaptă momentul din zi în care fațada nu este expusă razelor soarelui. Deasemenea, se evită vopsirea în zile ploioase sau când este un procent ridicat de umiditate (depășește 70%).

Etapele aplicării straturilor de vopsea lavabilă sunt:  

 Pregătirea vopselei lavabile

Lavabilul trebuie diluat cu apă potabilă în proporțiile indicate de producător. Pentru stratul de bază, trebuie să folosești în general vopsea diluată cu maximum 10% apă, iar pentru cel final, cu maximum 5%.   

Evită spumarea, deoarece riști să înrăutățești proprietățile de aplicare a vopselei. Evită diferențele de nuanță atunci când folosești lavabil colorat, asigurându-te că vopseaua provine din același lot.
 
 Aplicarea lavabilei

Este important să acoperi un perete fără a face pauză, pentru a evita diferențele de nuanță. Menține o muchie umedă, aplicând lavabilul spre zone nevopsite, apoi înapoi pe zona vopsită. Îți recomandăm ca înainte să vopsești pereții, să aplici lavabilul pe margini (conturul ferestrelor și al ușilor etc).


Aplicarea unui al doilea strat de lavabilă 

Suprafața pe care a fost aplicat primul strat de vopsea trebuie lăsată să se usuce, conform etichetei produsului. Lavabilul pentru al doilea strat se pregătește în funcție de instrucțiunile de pe etichetă.

Fii geană pe site-ul Vindem-Ieftin.ro, acolo unde ofertele sunt zi de zi!

Aplicarea lavabilului nu reprezintă o etapă dificilă dacă ai la îndemână informațiile corecte. În plus, Casa de Comenzi Vindem-Ieftin îți pune la dispoziție o echipă de specialiști care te pot îndruma gratuit către alegerile potrivite proiectului casei tale.

Acum că ai aflat cum poți aplica în mod corect vopseaua lavabilă, nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare și să te apuci de treabă. Noi îți dorim SPOR LA TREABĂ! 

Sursa foto: pexels.com

Previous post Consultanță videochat – cum o alegi și de ce să te ferești?
Next post 5 motive pentru care reclamele tale din Linkedin nu functioneaza