Cum îți poți transforma terasa într-un spațiu ideal? TOP 3 idei de amenajare

Dacă ai norocul de a deține o terasă sau o curte, atunci trebuie să profiți la maximum de acest privilegiu și să o amenajezi cât mai bine. Trebuie să îmbini utilul cu plăcutul și să transformi spațiul într-un loc de care să vă puteți bucura atât tu, cât și oamenii dragi ție. Există mai multe scopuri pe care le poate îndeplini terasa ta, așa că, în funcție de ceea ce vrei și de ceea ce ai nevoie, trebuie să adaptezi amenajarea acesteia. Vrei să descoperi câteva idei de decorare a terasei tale?

Iată 3 idei din care să te inspiri pentru amenajarea terasei tale!

1. Terasa cu scop de petrecere

Dacă ești genul de persoană care adoră să aibă musafiri și să țină petreceri în propria casă, atunci ar fi păcat să nu amenajezi terasa într-un mod special pentru acest scop. Spre exemplu, poți instala un sistem audio de exterior pentru a putea pune muzică surround, poți pune lumini ambientale cu lumină caldă, care să confere o atmosferă primitoare, poți, de asemenea, să folosești mese și scaune de terasă, unde să socializeze invitații între ei. Important este să ai cele 3 spații esențiale pentru o petrecere: de dansat, de socializat și de mâncat. Dacă îți surâde ideea, poți amenaja chiar un bar unde poți prepara cocktail-uri pentru musafirii tăi.

2. Terasa cu scop de relaxare

Apoi, dacă ai prefera să folosești terasa cu scop de relaxare, de meditație și de răsfăț, atunci trebuie să iei în considerare alte reguli în amenajarea acesteia. În primul rând, trebuie să ai un colț pentru meditație sau pentru o activitate pe care preferi să o faci în liniște, cum ar fi lectura. Acesta trebuie să aibă un scaun eclectic, care să te facă să te simți cât de confortabil se poate, dar și destulă lumină, deci indicat ar fi să te plasezi lângă o fereastră. În al doilea rând, pentru a te răsfăța, poți opta pentru un Jacuzzi Suite Spa de la fionaspa.ro, care ți-ar permite să te relaxezi în propria casă ca într-o vacanță de lux. Cu ajutorul unui astfel de jacuzzi, vei putea petrece momente de neuitat atât singur, cât și cu cei dragi.

3. Terasa cu scop de bucătărie

Ultima idee se adresează persoanelor care adoră să gătească pentru cei dragi. Amenajează-ți terasa astfel încât să combini spațiul de gătit (grătar, vatră, cuptor etc), cu spațiul de mâncat pentru invitați. Astfel, vei putea petrece timp cu cei dragi în timp ce gătești ceva delicios pentru ei.

Terasa este un privilegiu imobiliar, un spațiu care merită să fie utilizat la maximum, așa că profită de ea dacă ai această posibilitate. Analizează-ți preferințele și nevoile și inspiră-te din ideile de mai sus pentru a-ți amenaja terasa în modul cel mai potrivit pentru tine. Dacă simți nevoia de ajutor specializat, poți apela la un designer de interior, care să te ajute să obții echilibrul perfect între frumos și util pentru spațiul terasei tale.

Sursa foto: fionaspa.ro.

Previous post In ce situatii este ideal sa apelati la serviciile de inchirieri auto?
Next post TOP 3 accesorii de mobilier pe care să le iei în calcul dacă vrei să prelungești durata de viață a mobilierului tău