Cum pot fi proiectate cladirile tinand cont de distantarea fizica?

Distantarea fizica a devenit un subiect prezent in vietile noastre in ultimii 2 ani de zile. Chiar daca foarte multa s-a obisnuit cu astfel de discutii privind respectarea distantarii fizice, trebuie spus ca acest criteriu a devenit prezent si in anumite proiecte privind elaborarea cladirilor si a spatiilor de birouri. Acest lucru se datoreaza faptului ca se preconizeaza ca distantarea fizica sa fie in continuare un criteriu luat in calcul chiar si odata cu incheierea pandemiei de coronavirus.

In acest context este foarte important pentru proiectanti si pentru arhitecti sa porneasca de la premisa privind respectarea distantarii fizice in spatiile de birouri. Pentru a face acest lucru foarte eficient si cu o foarte mare precizie, proiectantii si arhitectii pot folosi modulul People Flow Toolkit, acest modul fiind implementat in versiunea aplicatiei Revit 2022. Aceasta aplicatie este una de tip Building Information Modeling (BIM) a celor de la Autodesk si are menirea de a spori productivitatea si randamentul pentru fazele de proiectare si documentare pentru desenele 3D ale unui proiect din arhitectura si constructii.

Utilizarea modulului People Flow Toolkit vizeaza faza de proiectare si faza de intocmire a desenelor 3D pentru spatiile de birouri in contextul respectarii normelor privind distantarea fizica. Modulul care vine implementat in cadrul versiunii Revit 2022 a celor de la Autodesk este de fapt un update pentru un modul care este prezent in versiunea 2020 a aplicatiei Revit, iar aici facem referire la modulul care se numeste Path to Travel. Modulul Path to Travel avea drept scop identificarea celor mai rapide si fluide rute in interiorul unei cladiri care urma a fi proiectate.

People Flow Toolkit preia functionalitatea modulului Path to Travel, insa aduce un plus, si anume identificarea directiei optime pentru deplasarea persoanelor care urmeaza sa utilizeze spatiul de birouri care se afla in faza de proiectare. Cu ajutorul acestui modul aplicatia de tip Revit faciliteaza gasirea intr-un timp extrem de scurt si la o precizie foarte mare traseele si rutele optime pentru a fi folosite de cei care urmeaza sa foloseasca spatiile de birouri proiectate.

Pentru acest lucru arhitectii si proiectantii vor putea folosi o multitudine de indicatori si parametrii specifici care urmeaza a fi introdusi in cadrul aplicatiei software pentru a identifica traseele optime in vederea realizarii proiectului respectiv, tinand cont de criteriile de distantare fizica. Prin folosirea aplicatiei Revit 2022 si a modulului People Flow Toolkit sunt obtinute diferite modele in mod automat, fapt ce contribuie la o crestere importanta a productivitatii si a preciziei inca din etapa de proiectare si de intocmire a desenelor 3D pentru spatiile de birouri.

Arhitectii si proiectantii vor avea inclusiv posibilitatea de a analiza traseele elaborate folosind acest modul prin vizualizarea lor inainte de a finaliza proiectul. Astfel este posibila o evaluare pentru indicarea parametrilor si a indicatorilor utilizati in postura de criterii pentru aceasta aplicatie software.

Daca ai nevoie de astfel de functionalitati puse la dispozitie de modulul People Flow Toolkit din cadrul aplicatiei Revit 2022, poti gasi licentiere pentru aceasta aplicatie software pe www.cadexpert.eu.

Previous post DEGIANNY. UNDERWORLD BUCHAREST ROMANIA.
Next post Cel mai mare eveniment sportiv pro-viat̗ă al anului a reunit 300 de copii s̗i adult̗i ce au alergat în sprijinul viet̗ii