Chiar dacă ați achiziționat o casă mai veche sau locuiți de mult timp într-o locuință care nu a mai fost renovată și pare a fi demodată, asta nu înseamnă că nu puteți obține o amenajare modernă. Stilul modern se poate aplica indiferent de cât de veche este o locuință, și asta pentru că se poate îmbina cu ușurință cu alte caracteristici. O amenajare modernă implică prospețime, articole inovatoare și tot felul de funcții noi, care nu existau în trecut. Toate aceste noutăți se pot asocia cu orice alte elemente, inclusiv structuri vechi de mai bine de 50 de ani, accente boeme sau industriale.
Iată cum puteți oferi locuinței o amenajare modernă indiferent de istoricul său:
Îmbrățișați noutatea și prospețimea
Dacă ați achiziționat o locuință veche sau locuiți într-o casă veche, atunci încercați să păstrați cât mai multe din elementele sale originale, cum ar fi cărămidă și grinzi expuse, tavane neconvenționale, parchet din lemn masiv, pardoseli din piatră sau lambriuri. Dacă aceste elemente sunt în stare bună, atunci nu le înlocuiți cu elemente moderne, ci încercați să le redați strălucirea și să le scoateți în evidență. Trăim într-o perioadă în care tot ceea ce este vechi și are o poveste a sa este deosebit de valoros, indiferent că vorbim despre lemn vechi, cărămidă sau arhitectura vremurilor de demult. Dacă apreciați autenticitatea, dar nu vă simțiți confortabil locuind într-o casă cu lambriuri sau cu parchet din lemn masiv, atunci încercați să folosiți tablouri viu colorate, să instalați una sau două ferestre suplimentare și să montați mai multe tipuri de corpuri de iluminat. Există o varietate de moduri prin care puteți face ca o cameră veche și întunecată să devină nouă și plină de prospețime. Dacă doriți să vă implicați personal în renovarea locuinței, aveți scule și unelte la un click distanță, care vă pot ușura munca și vă pot asigura rezultate de excepție.
Vânați piesele perfecte
Majoritatea designerilor de interioare apelează la anumite trucuri pentru a oferi autenticitate și un plus de personalitate oricărei încăperi. În bucătărie, de exemplu, sunt foarte apreciate rafturile care expun vederii o colecție impresionantă de vase, căni, ulcioare și boluri realizate din lut, ceramică sau gresie. Dacă dețineți astfel de vase din călătoriile pe care le-ați făcut de-a lungul timpului, atunci trebuie numaidecât să vă îmbogățiți bucătăria cu ele. Să nu uităm că o amenajare modernă trebuie în continuare să reflecte personalitatea proprietarilor și să fie cât se poate de autentică. Tocmai de aceea, designerii de interioare apelează la un alt truc pentru a obține o amenajare modernă, dar totuși personalizată și originală. Mai precis, însuflețesc amenajarea modernă cu piese vechi, fie că este vorba de o piesă de mobilier sau un articol decorativ. Puteți vâna astfel de piese în magazinele de antichitate, însă la fel de bine, puteți discuta cu designeri sau artiști locali care pot realiza exact acele piese pe care le doriți. Aceste piese speciale trebuie să se potrivească spațiului și să vă reflecte personalitatea. Cu siguranță, vor deveni puncte focale în orice încăpere.
Împrieteniți-vă cu tehnologia
Dacă urmează să vă renovați casa și vizați o amenajare modernă, atunci încercați să adăugați elemente tehnologice, cum ar fi întrerupătoare conectate, prize, lumini smart, draperii și jaluzele inteligente. În prezent, puteți achiziționa o varietate de articole inteligente, de la întrerupătoare, prize și până la draperii, pe care le puteți instala cu ușurință și le puteți conecta la propriul sistem, beneficiind astfel de o amenajare modernă, eficientă, dar și confortabilă.