Cum să îți protejezi mai bine proprietatea?

Una dintre cele mai mari dorințe ale fiecărei persoane care a investit în propria casă este securitatea acesteia. Fie că este vorba de locuința ta propriu-zisă ori de o anexă a acesteia, precum garajul, teama că proprietatea ta poate fi în vreun fel pusă în pericol este foarte legitimă. Astfel, în continuare urmează cinci metode prin care poți asigura protecția bunurilor tale.

Cinci metode prin care să ții vizitatorii nedoriți departe

1. O cale foarte simplă de a îți asigura curtea este să pui la intrare un semn cu un text de tipul: „Atenție, câine rău!”. În cazul în care acesta nu îi sperie pe cei ce vor să încalce dreptul tău de proprietate, îi va face cel puțin să se gândească de două ori înainte să arunce măcar o privire în curtea ta.

2. Un sistem mai complex și foarte eficient de protecție a proprietății este un sistem de alarmă. Acesta poate fi amplasat la intrarea pe proprietate. În cazul în care este activat pentru că cineva forțează una dintre intrări, acesta te va alarma atât pe tine, cât și pe autorități, astfel că singura opțiune rămasă intrusului este să părăsească imediat perimetrul deținut de tine.

3. Un alt sistem performant și eficient este un kit de supraveghere ce poate fi găsit pe a2t.ro. Kiturile ce conțin camere de supraveghere pot fi conectate la calculator. Cu ajutorul lor poți vedea în timp real ce se întâmplă pe întinderea proprietății tale. De asemenea, în cazul în care ceva îți pare suspect ori afli că cineva a reușit să intre neinvitat, te poți folosi de kitul de supraveghere și pentru a derula imaginea înapoi până la momentul acțiunii care te interesează. Dacă dorești mai multe informații, vezi aici kit supraveghere video cu 2 camere și poți găsi chiar modelul tău preferat de cameră de supraveghere.

4. În cazul în care vrei să protejezi o anexă a locuinței tale, precum garajul, există și soluții ce solicită resurse financiare minime. Spre exemplu, poți achiziționa un radio pe care să îl ții întotdeauna pornit în garaj pentru a lăsa impresia prezenței tale acolo. Astfel, chiar dacă își dau seama că vocile vin dintr-un dispozitiv, potențialii intruși nu vor pătrunde în garaj crezând că tu ești acolo, ascultând radio-ul.

5. În cazul în care dorești să protejezi un spațiu vast precum o curte largă, asigură-te că aceasta este bine iluminată. Poți monta felinare, lămpi și luminițe ce pot fi atașate de copaci. Toate aceste lumini sunt o măsură de siguranță în plus, deoarece poți observa cu ușurință dacă cineva îți pătrunde în curte, iar acestea transmit impresia unei proprietăți îngrijite și bine păzite.

În final, e important de reamintit faptul că toate aceste măsuri de siguranță complementare pentru proprietatea ta trebuie să fie alăturate de măsurile de siguranță de bază. Acestea sunt, desigur, asigurarea în fiecare seară că ușile și porțile sunt încuiate, dar și îngrijirea și mentenanța obiectelor ce oferă siguranța proprietății, precum lacătele și zăvoarele.

Sursa foto: pexels.com

Previous post Expertiza și Personalizarea: Alegerea Înțeleaptă a Serviciilor de Consultanță Bancară cu Elitium Expert Credit
Next post Iată ce poți încerca primăvara aceasta în materie de modă! Vezi AICI 3 idei care să te inspire