Cum să te distrezi alături de copii in vacanța de vară?

            Copiii așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară, mai ales pentru că aceasta reprezintă o pauză de la sarcinile școlare, ceea ce le permite să se distreze în voie. Însă, nu de puține ori, copiii se plictisesc foarte repede, prin urmare ca să eviți această situație, îți prezentăm câteva activități pe care cei mici le pot face pentru a alunga plictiseala. Pe unele dintre aceste activități le poți face împreună cu cei mici, iar distracția va fi garantată.

  1. Mergeți împreună la librărie

Este bine ca cei mici să citească chiar și în vacanța de vară, mai ales că acum au mai mult timp liber la dispoziție, prin urmare achiziția unor cărți noi poate fi un imbold pentru aceștia să își ocupe timpul citind. Pentru a nu se simți presați și pentru a nu percepe lectura ca pe o obligație, îți recomandăm să îi permiți să își aleagă singur cărțile de care este atras și pe care consideră că le-ar citi cu plăcere.

  • Organizați un picnic în natură alături de copii

Pentru că temperaturile din lunile de vară pot fi uneori foarte ridicate, îți recomandăm să organizezi picnicul în natură, fie în prima parte a zilei, fie spre seară, când este mai răcoare. Pe lângă alimentele sănătoase pregătite pentru cei mici, nu uita să iei cu tine și câteva cărți potrivite pentru aceștia. Lectura va fi cu atât mai apreciată de cei mici cu cât le vei oferi cărți atrăgătoare, cu subiecte de interes pentru ei, povești pentru copii ori cărticele cu activități, disponibile pe site-ul librăriei Libmag de la Editura Litera, Didactica Publishing House, Pandora M și multe alte edituri apreciate.  

  • Excursii în weekend

Dacă tu și partenerul aveți job-uri care vă țin ocupați în timpul săptămânii, este recomandat ca weekend-urile să fie în totalitate petrecute alături de cei mici. Excursiile spre destinații nu foarte depărtate sunt o modalitate excelentă de a le oferi copiilor amintiri plăcute. Poți alege ca destinație, fie o locație din apropierea capitalei, precum Parcul Natural Comana, fie o mini-vacanță la mare ori la munte.

  • Evenimente dedicate copiilor

Online, vei găsi o mulțime de evenimente destinate copiilor, de la ateliere creative până la cursuri din diferite domenii: teatru, programare, artă etc. Participarea la diverse spectacole pentru copii, precum; spectacole de teatru, magie, circ, dans ori cu tematică muzicală sunt ideale pentru a le oferi momente distractive celor mici. Periodic, în unele dintre cele mai cunoscute locații din capitală au loc diverse evenimente pentru copii, cu intrarea gratuită, care se țin de obicei pe perioada weekendului.

  • Petreceți o săptămână la bunici

Dacă ai posibilitatea să petreci alături de copii o săptămână la țară, la bunici ori alte rude, va fi un respiro atât pentru tine cât și pentru cei mici. Până nu demult, vacanțele petrecute de copii la bunici erau un lucru obișnuit. Pentru cei mici, această perioadă pe care o petrec la țară este foarte benefică pentru că vor sta mai puțin timp în fața ecranelor, își vor face prieteni noi, vor dobândi noi abilități sociale etc. În cazul în care acest lucru nu este posibil pentru tine și cei mici, o alternativă o reprezintă vizita la muzeele în care se poate observa traiul de odinioară.

  • Stabilirea unui program de activități zilnic

Fără un program bine stabilit, cei mici pot cădea în capcana de a sta mai mult timp decât este necesar în fața ecranelor, ceea ce nu este de dorit. Pentru a evita acest lucru, stabilește un program zilnic împreună cu aceștia care să cuprindă toate activititățile care le revin celor mici și nu uita să incluzi și cel puțin 3 zile pe săptămână dedicate temelor.

  • Activități creative acasă

Zilele plăcute de vară sunt ideale ca să îi implici pe copii în diverse activități, de la grădinărit la proiecte DIY cu ajutorul cărora să își exprime creativitatea și să se distreze. Chiar și experimentele științifice făcute cu diferite materiale din casă vor fi foarte apreciate de către copii, așadar, dă chiar tu dovadă de creativitate și implică-te în diverse activități alături de micuții tăi.

            Pentru a te distra alături de cei mici în vacanța de vară nu ai nevoie de o investiție mare, ba chiar puteți petrece clipe minunate chiar la voi acasă. Activitățile pe care le vei face împreună cu cei mici vor reprezenta pentru aceștia cel mai de preț lucru.

Previous post SpatiulConstruit.ro: ”Rezultatele noastre vorbesc de la sine”
Next post De ce ne colantam masinile?