De ce ne colantam masinile?

Ne saturam de lucruri foarte usor si cu masina situatia nu este cu nimic diferita. Stim cu totii ca noi, proprietarii de masini mereu schimbam o piesa sau un accesoriu.

Cand vorbim despre culoarea vehiculului, exista doua moduri de a modifica caroseria masinii: prima este sa o schimbati prin vopsire si a doua ar fi sa optati pentru colantarea masinii.

Legislatia actuala va permite sa schimbati pana la 50% din culoarea afisata pe documentul auto.  Realizat din material PVC, adezivul de colantare a fost utilizat pe scara larga pentru personalizare si/sau ca protectie a vopselei originale impotriva oricarei degradari, cum ar fi razele UV, fecale de animale si pietre mici sau praf. Piata de personalizare ofera mai multe modele pentru colantare. Prin urmare, consumatorul care urmeaza sa aplice autocolantul trebuie sa fie constient de calitatea si durabilitatea produsului, intrucat exista variatii cu autocolantele. Unele pot rezista aproximativ 12 ani, iar altele mult mai putin, nu mai mult de 2 sau 3 ani.

Evident, acest lucru va depinde de cat timp va fi expusa masina la soare si ploaie. In prezent, este posibil sa gasiti autocolante pentru masini si, cel mai bine, pentru toate gusturile. Alb si negru sunt printre cele mai cautate culori, dar exista si alte variante precum galben, roz, liliac, rosu, albastru, argintiu, verde si chiar auriu.

Colantarea necesita un profesionist instruit in colantarea auto, intrucat un astfel de service necesita multa precizie si pot fi folosite diverse tehnici pentru a asigura cel mai bun rezultat.

Lucrarea este complet manuala si poate dura doua pana la trei zile. Cand scoateti ambalajul, trebuie avuta grija. Vehiculele cu vopsea originala nu vor avea nicio problema sa o indeparteze, dar daca masina a fost revopsita, decalcomania poate rupe vopseaua si poate indeparta lacul.

Valoarea pentru colantare variaza foarte mult. Totul va depinde de firma pe care o angajati, de oras, de forta de munca, de materialul folosit, de modelul si dimensiunea masinii si de zona care va primi autocolantul. 

Primul avantaj al alegerii ambalajului auto este direct legat de protejarea vopselei originale, prevenind deteriorarea cauzata de lumina soarelui, zgarieturi sau orice uzura naturala. Scoaterea autocolantului in orice moment este si un alt punct pozitiv, spre deosebire de vopsire, care necesita o valoare mult mai mare pentru a schimba culoarea caroseriei sau a reveni la culoarea originala a masinii.

In plus, folia este usor de indepartat, fara a lasa pete. La atlasms.ro clientii pot afla detalii despre colantare masini de firma si autoutilitare Bucuresti pret !

Costul este un alt plus. Colantarea poate fi cea mai buna optiune pentru cei care vor sa cheltuiasca putin.

Timpul este, de asemenea, un factor decisiv. In timp ce aplicarea adezivului dureaza in medie 3 zile, o vopsire auto poate dura intre 15 si 20 de zile pana la finalizare.

Este posibil sa gasiti pe piata mai multe modele de autocolante pe care consumatorul le poate alege: stralucitoare (asemanatoare vopselei), otel satinat, satinat negru, sidefat, metalic, culori mate, printre multe altele. Printre dezavantaje, putem aminti durabilitatea, intrucat unele culori au un termen de valabilitate mai lung, iar altele mult mai scurt.

In cazul culorilor conventionale, precum negru sau alb, valabilitatea acestora poate ajunge la 12 ani. Cele metalice pot rezista de la 5 la 7 ani, in functie de culoare.

Previous post Cum să te distrezi alături de copii in vacanța de vară?
Next post Este posibilă instalarea fațetelor dacă nu există dinți?