Descoperă o rețetă ușoară pentru lasagna cu piept de pui, pe care o poți face oricând acasă!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/lasagna-food-pasta-restaurant-499544/

Lasagna cu piept de pui este unul dintre cele mai ușoare și gustoase preparate, pe care oricine le poate face acasă. Acesta poate fi savurat împreună cu familia sau împreună cu cei dragi, fiind extrem de simplu de realizat cu ajutorul unor ingrediente care sunt la îndemâna tuturor. Cei care vor să descopere cum să facă lasagna nu trebuie decât să citească rândurile de mai jos și pot afla pas cu pas ce trebuie să facă!

Ingrediente necesare pentru lasagna cu piept de pui

·           300 de grame de foi de lasagna;

·           500 de grame de piept de pui;

·           700 de mililitri de lapte;

·           70 de grame de unt;

·           70 de grame de făină;

·           200 de grame de ciuperci;

·           500 de mililitri de roșii pasate;

·           ceapă;

·           2 morcovi medii;

·           2 căței de usturoi;

·           200 de grame de cașcaval;

·           lingură de ulei de măsline;

·           puțin oregano și sare/piper după gust.

Cum trebuie realizat sosul pentru carne?

În ceea ce privește sosul pentru carne, el trebuie făcut din cele 500 de grame de piept de pui, tăiat cubulețe, împreună cu sare, piper și oregano după gust. Se pune carnea la călit într-o tigaie unsă bine cu o lingură de ulei de măsline și 200 de grame de ciuperci, o ceapă și 2 morcovi, toate tocate foarte fin. Peste toate acestea se pun 500 de mililitri de roșii pasate și se lasă tigaia pe foc aproximativ 20 de minute.

Sosul bechamel

Cel mai important secret pentru lasagna cu piept de pui este dat de sosul bechamel. Pentru realizarea acestuia, gospodinele trebuie să pună 70 de grame de unt la topit, peste care să adauge 70 de grame de făină și să amestece continuu, la foc mic. Se pune și laptele în compoziție și se amestecă bine, până când sosul devine unul cremos. La final se adaugă sare și piper, după gust.

Asamblarea preparatului

La final, ultimul pas ce trebuie realizat este referitor la asamblarea preparatului. În acest sens este nevoie de o tavă unsă bine cu sosul bechamel. Se pune un rând de foi de lasagna, apoi un strat de sos cu carne și apoi încă un strat de sos bechamel. Mai mult, foile de lasagna de deasupra trebuie unse și ele cu sosul bechamel, peste care se pune cașcavalul ras.

Cât timp trebuie să stea lasagna la cuptor?

În medie, lasagna trebuie să stea circa 30 de minute la cuptor, timp în care toate ingredientele se leagă bine între ele. Gospodinele trebuie să știe că preparatul este gata atunci când acesta este bine închegat, iar cașcavalul de deasupra capătă o tentă arămie.

Nimeni nu poate refuza o porție delicioasă de lasagna. Aceasta poate fi luată inclusiv la pachet, la serviciu, pentru la prânz. Este mult mai convenabil ca oamenii să-și gătească singuri acasă, în loc să comande, pentru că astfel se bucură de timp de calitate alături de cei dragi și, în același timp știu exact ceea ce conține mâncarea!

Previous post Cum îți poți îmbogăți bagajul de cunoștințe cu ajutorul unor cărți de numerologie bune?
Next post De ce să angajezi o companie SEO?