Display Arduino – ce este şi la ce se foloseşte!

Ecranele Arduino sunt folosite pentru a afișa date și informații. Ele sunt utilizate într-o varietate de aplicații și industrii, cum ar fi semnalizarea digitală, automatizarea industrială și robotică. Arduino este o platformă de prototipare bazată pe hardware și software ușor de utilizat.

Plăcile Arduino pot fi folosite pentru a controla lumini, motoare, roboți și multe altele. Cu ajutorul unui display Arduino , utilizatorii pot obține cu ușurință feedback cu privire la proiectul lor.

Un afișaj Arduino este un dispozitiv LED sau LCD cu sau fără touch ce poate fi folosit pentru o gamă largă de aplicații. Display-urile pentru Arduino au multe forme și dimensiuni și pot fi utilizate într-o varietate de moduri. Majoritatea afișajelor includ o matrice LED cu 7 segmente, fiecare cifră a celor șapte segmente corespunzându-i unui bit.

Afișajele Arduino sunt de obicei folosite pentru monitorizarea sau afișarea valorilor, după cum sugerează și numele, utilizând de obicei un Arduino pentru alimentare şi schimbul de date. Puteți combina o varietate de module LED cu diferite capacități pentru a crea diferite tipuri de afișaje. Un afișaj de bază Arduino va afișa caractere text, numere, dar și alte informații, chiar şi elemente grafie în cazul utilizării unui ecran LCD Arduino. Acesta poate fi folosit ca ceas sau ceas cu alarmă sau ca o modalitate de a monitoriza temperatura în casă, afișându-o pe ecranul LCD al modulului Arduino împreună cu data și ora, astfel încât să știți, de exemplu, când o anumită temperatură a fost atinsă.

Ecranele Arduino sunt utile atunci când doriți să urmăriți datele primite de dispozitivul Arduino, fără a fi nevoie să utilizaţi monitrul serial stând conetat la un PC. Aceste afișaje sunt conectate la pinii de pe o placă Arduino pentru a putea citi datele trasnmise de aesta prin comunicaţia serială. Display-urile Arduino sunt o modalitate ideală de a construi un afișaj personalizat pentru diferite proiecte.

Display-urile Arduino se întâlnesc în multe situațiiînsă au aceeași funcție

Ele pot fi folosite pentru tablouri de bord și panouri de control, precum și pentru aplicaţii mai mici, cum ar fi indicarea stării unui bec. Există multe tipuri diferite de afișaje Arduino, dar toate au aceeași funcționalitate de bază: preiau date de la Arduino și apoi le afișează pe ecran.

Display-urile Arduino sunt cel mai adesea folosite ca o interfață care permite controlul setărilor sau parametrilor dispozitivelor electronice de aproape sau de la distanţă. De exemplu, pot fi folosite în studiourile de înregistrare, unde sunt utilizate pentru a controla nivelurile pieselor în mod independent. Ele sunt, de asemenea, folosite în mod frecvent în robotică, pentru a monitoriza și regla funcțiile diferitelor părți, cum ar fi servomotoare, brațe robot și alte componente.

Un display Arduino este un dispozitiv digital cu care puteţi să interacționați prin diverse mijloace cum ar fi: butoane fizie, butoane capacitive, butoane digitale, touch screen pentru navigarea prin meniuri şi parametrii, dar şi editarea aestora din urmă, adăugând astfel proietelor dvs. o funtionalitate remote dar şi mai multă simplitate în schimbarea diverselor moduri de funtionare făcând astfel dispozitivul creat mult mai practic şi mai uşor de utilizat.

Previous post Motoare pas cu pas – ce trebuie să știi despre ele!
Next post Clinica medicală din România care-ți oferă intervenții unice și sigure!