Doua substante de evitat atunci cand vrei sa cumperi o solutie dezinfectanta suprafete

Pandemia de COVID-19 a reprezentat, printre altele, inceputul unui razboi de durata intre producatorii de substante dezinfectante. Astfel, in momentul de fata, ai la dispozitie o gama extrem de variata de dezinfectanti cu scopuri diferite si cel mai important, cu substante/ingrediente la fel de diferite.

Totusi, atunci cand achizitionezi o solutie dezinfectanta suprafete, vrei sa fii sigur ca nu pui in pericol sanatatea celor din jur, mai ales daca administrezi o afacere tip HoReCa. Drept urmare, iata doua dintre substantele care necesita atentie sporita, dar si un mod de manevrare special!

Acestea pot fi greu de evitat, mai ales daca vrei o solutie dezinfectanta extrem de puternica care sa elimine bacteriile in totalitate. In acest caz, important nu este sa eviti substantele, ci sa le manevrezi corespunzator pentru a nu dauna sanatatii tale si a celor din jur.

Care sunt substantele comune de care ar trebui sa stai departe?

Pe langa cele 2 mai importante despre care vei afla in curand, exista si alte substante care nu ar trebui sa fie prezente intr-o solutie dezinfectanta suprafete de calitate. Printre acestea, pot fi enumerate parfumurile, amoniacul si ftalatii. Acestea sunt cunoscute pentru faptul ca pot declansa si produce alergii.

De altfel, este indicat sa folosesti un parfum separat, decat sa optezi pentru incorporarea acestuia intr-o solutie dezinfectanta. Cand vine vorba de dezinfectie, alege produsul care doar dezinfecteaza – si in mod exemplar!

Substanta numarul 1 – hipocloritul de sodiu

In Romania, acesta este mai cunoscut sub numele de clor activ sau inalbitor. Conform expertilor, acesta este si un dezinfectant extrem de eficient – dar aceasta este doar o parte a povestii!

Desi prezinta un puternic efect dezinfectant, aceasta substanta este si unul dintre cele mai periculoase si daunatoare tipuri de agenti de dezinfectare. De exemplu, inalbitorul este principala cauza cand vine vorba de intoxicare in randul copiilor.

Partea cu adevarat ingrijoratoare este faptul ca, in unele cazuri, o solutie dezinfectanta suprafate contine atat inalbitor, cat si amoniac. Combinatia acestor doua substante produce vapori care, in doze mari, pot fi deosebit de periculosi.

Substanta numarul 2 – compusi cuaternari de amoniu

Vorbind de amoniac, este de la sine inteles de ce majoritatea compusilor de amoniu ar trebui evitati. Din nou, acestia prezinta un puternic efect dezinfectant si pot fi gasiti in marea majoritate a dezinfectantilor care pot elimina cu succes virusul SARS-CoV-2.

Totodata, compusii cuaternari de amoniu sunt cunoscuti pentru faptul ca produc iritatii si alergii, mai ales la nivelul plamanilor. Din fericire, efectele acestor compusi pot fi prevenite cu ajutorul echipamentelor de protectie – masti si manusi, de exemplu. Acest lucru trebuie luat in considerare deoarece majoritatea solutiilor dezinfectante puternice contin clorura de benzalconiu.

Este foarte posibil ca o solutie dezinfectanta suprafete de calitate sa prezinte una dintre aceste substante, in special a doua. In acest caz, este recomandata purtarea de echipament de protectie si folosirea acestor solutii doar pe suprafetele cu trafic intens si cu depuneri serioase de murdarie, bacterii – de preferat podele, scari, balustrade, grilaje si asa mai departe.

Ai nevoie de o solutie dezinfectanta suprafete eficienta si calitativa?

Daca raspunsul este da, atunci acceseaza acum magazinul online eDezinfectanti.ro. Acesta iti pune la dispozitie o gama mai mult decat larga de produse dezinfectante, dar si de echipamente de protectie, detergenti, mopuri profesionale si nu numai.

eDezinfectanti.ro – singurul magazin de care ai nevoie pentru a garanta curatenia si dezinfectarea completa a afacerii sau locuintei tale!

Previous post Iata de ce un gard WPC este solutia ideala pentru orice tip de buget!
Next post Automatizari electrice – iata cand sunt acestea o alegere buna pentru afacerea ta!