Eficacitatea unei clinici de kinetoterapie din Bucuresti in combaterea afectiunilor cauzate de  sedentarism

Odata cu instalarea sezonului rece, incepem sa ne petrecem mai mult timp in casa, la caldura. In aceasta situatie exista riscul de aparitie a sedentarismului. O clinica kinetoterapie Bucuresti te poate ajuta sa eviti efectele nocive pe care lipsa de miscare le are asupra corpului.

In primul rand, ce este sedentarismul?

Este definit ca fiind procesul de reducere progresiva a tuturor activitatilor care necesita efort fizic moderat. Pe langa obezitate, care se poate instala destul de repede, persoanele sedentare pierd din masa musculara, prezinta rigiditate la nivelul articulatiilor, dar si dureri musculare. Odata cu aceste afectiuni creste si sansa de a avea boli de inima, precum hipertensiunea arteriala, probleme cu colesterolul si diabetul. De asemenea, creste posibilitatea de a suferi de anxietate si depresie.

Cu ajutor specializat de la o clinica de kinetoterapie din Bucuresti poti duce un stil de viata sanatos. Ti-ai putea dori ceva mai mult?

Pentru multi este dificil sa iasa din aceasta situaitie, dar tu, cu ajutorul specialistilor, cu siguranta vei reusi sa combati sedentarismul, astfel incat sa iti imbunatatesti calitatea vietii.

Iata cum o clinica de kinetoterapie din Bucuresti poate ajuta persoanele sedentare!

1. Previne bolile

Tehnicile de fizioterapie sunt axate pe ameliorarea durerii si a ranilor, dar ajuta si la prevenirea bolilor si a disconfortului. Acest lucru se realizeaza prin exercitii care urmaresc reeducarea comportamentelor posturale.

2. Reda mobilitatea corpului

Acest tip de terapie progreseaza in functie de starea fizica si psihicul pacientului, dar rezultatul final pentru care pacientul lucreaza este recuperarea miscarilor corpului, deoarece, asa cum am mentionat anterior, un stil de viata sedentar poate duce la atrofierea sistemului locomotor, adica a muschilor, tendoanelor si ligamentelor.

3. Intareste organismul

De asemenea, o clinica de kinetoterapie din Bucuresti face posibila intarirea corpului prin regenerarea structurilor musculare, astfel incat sa poata realiza diferite exercitii fizice fara sa provoace leziuni.

Atunci cand mergi pentru prima data la o astfel de clinica pentru a cere ajutorul specialistilor, primul lucru pe care acestia il vor face va fi sa iti evalueze starea fizica generala, astfel incat sa poate adapta tratamenul corespunzator in functie de nevoile corpului tau.

Desi tehnicile fizioterapeutice pot imbunatati 100% un stil de viata inadecvat, schimbarile nu se vor face imediat. Acesta este un tratament de lunga durata, care este impartit in mai multe etape, in functie de evolutia starii fizice a pacientului.

Tehnicile fizioterapeutice pe care o clinica de kinetoterapie din Bucuresti le ofera cuprind evaluarea capacitatilor functionale, extinderea miscarii articulare, masurarea capacitatii vitale. De asemenea, sesiunile de tratament se concentreaza pe exercitii specifice fiecarui pacient, in functie de rezistenta. Prin aceste exercitii sunt activati muschii, dar si celelalte componente ale sistemului locomotor, astfel incat pacientul sa isi recapete toate functiile motorii.

Pentru a combate sedentarismul si stilul de viata nesanatos care il insoteste, pacientul va avea nevoie de vointa. Cum spuneam, parcursul este unul de durata, insa beneficiile fizice si emotinale pe care o clinica de kinetoterapie le poate aduce nu sunt de ignorat.

Efectele se observa progresiv, iar daca efortul depus este insotit si de o dieta echilibrata, schimbarea va fi mai rapida si eficienta. Alaturi de specialistii in fizioterapie ai clinicii Atletico Kinetic ai sansa sa ai un corp sanatos, in care sa te simti bine!

Previous post Cum te ajută coşurile cadou să oferi daruri de Crăciun chiar şi persoanelor despre care nu ştii foarte multe
Next post Nu lăsa ploşniţele de pat să-ţi afecteze sănătatea şi confortul