Explorând procesul de rinoplastie: Care sunt tehnicile acestei intervenții

Dacă îți dorești să îți îmbunătățești aspectul nasului sau să corectezi îți corectezi diverse probleme funcționale, rinoplastia poate fi o opțiune bună pentru tine. Timpul de recuperare variază în funcție de complexitatea procedurii și poate fi de câteva zile până la câteva săptămâni. 

De asemenea, este important să înțelegi toate aspectele acestei intervenții și să consulți un chirurg plastician specializat, precum este Dr. Sorin Parasca, înainte de a lua o decizie. În continuare, vei afla despre tehnicile utilizate în procedura de rinoplastie și despre modul în care acestea te pot ajuta să îți atingi obiectivele.

Iată care sunt tipurile de rinoplastie și când sunt acestea folosite

Rinoplastia deschisă

Această tehnică implică efectuarea unei incizii externe, sub forma unui înțepături, în columela (porțiunea mediană a nasului) pentru a putea ridica pielea. Această tehnică permite chirurgului o vizibilitate mai bună și acces mai ușor la structurile interne. Odată cu această vizibilitate mai bună, se pot obține rezultate mai precise. În general, această tehnică este utilizată pentru a corecta diformități majore ale nasului.

Rinoplastia închisă

Rinoplastia închisă presupune utilizarea unei tehnici, care nu implică incizii externe la nivelul nasului. În loc de aceasta, chirurgul folosește incizii interne, ascunse în interiorul nasului. Această tehnică poate fi utilizată pentru efectuarea modificărilor minore. Deși această tehnică implică o perioadă de recuperare mai scurtă decât rinoplastia deschisă, este mai dificil pentru medicul chirurg să obțină un control precis asupra structurilor interne.

Tehnica de implant nazal

Tehnica de implant nazal implică adăugarea de material sintetic la nivelul nasului, în special pentru a crește lățimea sau a susține vârful nasului. Această tehnică poate fi utilizată în combinație cu rinoplastia deschisă sau închisă. Deși această tehnică poate fi utilizată pentru a obține rezultatele dorite, trebuie menționat că există un risc mai mare de complicații și de respingere a implantului.

Tehnica de remodelare a cartilajului

Această tehnică implică sculparea și remodelarea cartilajului de la nivelul nasului. Aceasta poate fi folosită pentru a modifica forma, dimensiunea sau proporțiile nasului și poate fi combinată cu rinoplastia deschisă sau închisă, oferind un bun control chirurgical.

Tehnica de reducere a nărilor

Această tehnică implică reducerea dimensiunii nărilor. Aceasta poate fi combinată cu rinoplastia deschisă sau închisă și poate fi utilizată pentru a obține un profil mai echilibrat.

În concluzie, există mai multe tehnici de rinoplastie disponibile, fiecare cu propriile sale avantaje și riscuri. Este important să vorbești cu un chirurg plastician specializat, să discuți așteptările și să înțelegi riscurile specifice, pentru a putea lua cea mai bună decizie în ceea ce privește această intervenție. De asemenea, este important să ai așteptări realiste cu privirea la rezultatele finale și să fii pregătit pentru o asemenea schimbare.

Sursă foto: Freepik.com

Previous post Infecția tractului urinar: care sunt cauzele și cum poate fi prevenită
Next post 5 activități pe care le poți face de ziua copilului tău