Explorează lumea cu bebelușul tău: 4 metode prin care să ai o excursie reușită alături de acesta

O excursie alături de bebe e o bucurie atât pentru părinți, cât și pentru copil. Bineînțeles, lucrurile nu sunt floare la ureche când vine vorba de a călători cu un bebeluș, însă dacă luați totul în considerare și planificați lucrurile, este posibil. De asemenea, trebuie să aveți o atitudine optimistă și să aveți încredere în voi că o să vă descurcați, nu are sens să vă încărcați cu prea multe gânduri negative și frici, pentru că acestea vor conduce doar la anxietate. Este important ca familiile să exploreze lumea împreună, iar faptul că aveți un prichindel nu ar trebui să vă pună piedici.

Vezi aici 4 metode prin care să călătorești împreună cu bebelușul tău

Alegeți destinații prietenoase cu bebelușii

Atunci când începeți să plănuiți o excursie de familie, orientați-vă căutările înspre destinații care să fie potrivite pentru o familie cu copii și care oferă facilități pentru bebeluși. Caută cazări care au facilități precum pătuțuri pentru copii, scaune pentru copii și locuri de joacă. De asemenea, ia în considerare și destinații unde poți avea ușor acces la ajutor medical în caz de nevoie și aruncă o privire și la clima zonei respective.

Plănuiește din timp

Oricât de mult iubim spontaneitatea și adrenalina, cu un bebe e mai greu și cu siguranță îți dorești și tu să fii sigur că ai un loc în care să dormi la noapte dacă ești în excursie cu familia. De asemenea, asigură-te că pregătești din timp toate lucrurile de care cel mic are nevoie, pentru a nu intra în panică cu o zi înainte de plecare. Un lucru extrem de important este să-ți echipezi mașina pentru a putea transporta copilul în deplină siguranță. Pentru asta, BabyMatters.ro îți vine în ajutor. Aruncă o privire la scoica auto Cybex Gold Aton M i-Size, dacă îți dorești să stai liniștit în ceea ce privește siguranța bebelușului tău.

Fiți atenți la transport

Fie că alegeți să călătoriți cu avionul, trenul sau mașina, confortul și siguranța sunt aspectele cheie. Dacă zburați, rezervați locuri cu spațiu extra pentru picioare, iar în mașină folosiți neapărat scaun sau scoică special destinate pentru bebeluși. Plănuiți pauze dacă drumul este lung, pentru a putea avea grijă de bebeluș și pentru a face puțin stretching.

Mențineți o rutină

Bebelușii au nevoie de rutină chiar și atunci când sunteți plecați cu toții în vacanță. Astfel, o tehnică utilă prin care vă puteți descurca este să respectați rutina de acasă a acestuia pe cât posibil. Țineți-vă de rutina de somn a celui mic, dar și de rutina de hrănire, pentru ca bebelușul să se simtă confortabil și mulțumit. Ajutați-l să se familiarizeze cu mediul nou, luând cu voi păturica și jucăriile lui preferate.

Prin urmare, vacanțele cu bebelușul sunt o aventură care le permite familiilor să creeze amintiri prețioase. De asemenea, expunându-l pe cel mic la diverse experiențe, acesta se va adapta ușor multor situații atunci când va fi mai mare, astfel că nu aveți nimic de pierdut călătorind împreună cu el.

Sursă foto: pexels.com

Previous post 5 activități pe care le poți face de ziua copilului tău
Next post Rutina matinală în skincare: Ce nu ar trebui să omiți pentru a avea rezultatele dorite