Ferestre si usi din lemn stratificat. Ce avantaje ofera?

Daca iti doresti o casa confortabila si calduroasa, ar trebui sa iei in considerare utilizarea ferestrelor si usilor din lemn stratificat. Acestea reprezinta o alegere excelenta pentru ca imbina aspectul estetic cu functionalitatea si durabilitatea. Iata 10 avantaje ale ferestrelor si usilor din lemn stratificat, care te vor convinge sa investesti in ele

Izolare termica excelenta

Ferestrele si usile din lemn stratificat ofera o izolare termica superioara, deoarece stratul de lemn combinat cu cel putin doua straturi de lac, previne pierderea caldurii. In plus, lemnul este un izolator natural si nu permite trecerea usoara a aerului rece sau cald.

Rezistenta sporita

Lemnul stratificat este mult mai rezistent decat lemnul masiv, datorita procesului de fabricare care consta in imbinarea a mai multor straturi de lemn. Acest lucru face ca ferestrele si usile sa fie mai stabile, sa nu se deformeze sau sa se crapeasca.

Durabilitatea

Ferestrele si usile din lemn stratificat sunt fabricate dintr-un material durabil, care poate rezista in timp si nu se va degrada sau deteriora ca si alte materiale, cum ar fi plasticul sau aluminiul.

Rezistenta la apa si umiditate

Lemnul stratificat este tratat special pentru a fi rezistent la apa si umiditate, fapt care il face potrivit pentru utilizarea in medii umede, precum bucatarii sau bai.

Aspect estetic placut

Ferestrele si usile din lemn stratificat ofera o frumusete naturala si calda, care poate imbunatati aspectul casei tale. In plus, lemnul poate fi vopsit sau lacuit pentru a se potrivi stilului si culorilor dorite.

Economie de energie

Deoarece ferestrele si usile din lemn stratificat au o izolare termica excelenta, acestea pot ajuta la economisirea de energie si la reducerea facturilor la incalzire.

Rezistenta la zgomot

Lemnul stratificat este un bun izolator fonic, ceea ce inseamna ca ferestrele si usile din acest material pot reduce nivelul de zgomot care patrunde in casa.

Usor de intretinut

Ferestrele si usile din lemn stratificat sunt usor de intretinut si de curatat, deoarece nu necesita produse de curatare speciale si nu se zgarie sau se decoloreaza usor.

Varietate mare de modele

Ferestrele si usile din lemn stratificat sunt disponibile intr-o varietate de modele si dimensiuni, astfel incat sa se potriveasca perfect cu stilul casei tale. Poti alege dintre modele clasice sau moderne, cu sau fara elemente decorative.

Protectie impotriva infractorilor

Ferestrele si usile din lemn stratificat pot fi echipate cu sisteme de siguranta suplimentare, care sa protejeze casa ta impotriva infractorilor. De exemplu, poti alege sa adaugi geamuri securizate sau balamale anti-furt.

Ce este lemnul stratificat?

Lemnul stratificat, cunoscut si sub denumirea de lemn incleiat sau lemn lamelar incleiat, este un material realizat din mai multe straturi de lemn, care sunt lipite intre ele. Acest proces de fabricare creste stabilitatea si durabilitatea lemnului, facandu-l mai rezistent la deformare, crapare si taiere decat lemnul masiv.

Procesul de fabricare a lemnului stratificat incepe prin taierea lemnului in lamele subtiri, cu grosimea de aproximativ 3-6 mm. Aceste lamele sunt apoi lipite intre ele cu adeziv, astfel incat fibrele de lemn din fiecare strat sa fie orientate in directii opuse. Acest lucru creste stabilitatea si forta materialului si ii confera proprietati excelente de izolare termica si fonica.

Lemnul stratificat poate fi utilizat intr-o varietate de aplicatii, cum ar fi confectionarea de mobilier, usi si ferestre, podele si chiar constructii. Acesta este un material ecologic, deoarece este realizat din lemn natural si nu implica procese chimice sau artificiale in fabricarea sa. De asemenea, utilizarea lemnului stratificat poate contribui la protejarea padurilor, deoarece este posibila obtinerea unui numar mai mare de lamele dintr-un singur trunchi de lemn, fara a fi necesara taierea altor arbori.

Poti gasi o multime de modele de ferestre si usi din lemn stratificat pe site-ul celor de la Holze

Previous post Impactul cafelei în jurul lumii prin diversitatea preparatelor de specialitate
Next post 20 de idei creative de cadouri handmade pentru persoana iubită