Folosim dezinfectantul pentru a preveni îmbolnăvirea

Dezinfectantul pentru mâini a devenit o parte importantă a vieții de zi cu zi. Cu toate acestea, întotdeauna a fost important să folosiți produse pentru igiena mâinilor. Produsele pentru igiena mâinilor ar trebui să facă parte din rutină noastră cotidiană pentru a ne proteja de germeni și bacterii  – atât pe noi înșine, cât și pe cei din jurul nostru.

Dezinfectanții pentru mâini vin în diferite forme, fiecare cu beneficiile și proprietățile sale, pentru a se potrivi diferitelor tipuri de piele și utilizări. 

Avantajele utilizării unui gel dezinfectant mâini profesional 

Dezinfectantul pentru mâini este foarte eficient

Majoritatea dezinfectantelor de mâini vândute în comerț sunt eficiente în proporție de 99,9% la uciderea germenilor, ceea ce este mult mai mult decât utilizarea săpunului și a apei, în special pentru că mulți oameni nu sunt educați sau suficient de eficienți în a efectua procesul de spălare amănunțită a mâinilor. Gama de dezinfectanți pentru mâini sub diferite forme – cum ar fi spume, spray-uri, geluri sau ceață nebulizată –  asigură o acoperire completă a produsului, astfel încât acesta ajunge în toate locurile pe care le-ai putea rata atunci când te speli pe mâini cu săpun, folosind totodată mai puțin produs.

Ușor de folosit corect

În mod similar, dezinfectantul pentru mâini este în general mai ușor de utilizat corect pentru ca acesta să aibă efectul dorit. Deși spălarea mâinilor cu apă și săpun este necesară împreună cu utilizarea dezinfectantului, mulți oameni nu se spală pe mâini cu săpun folosind metodă corectă sau suficient de mult timp pentru ca săpunul să aibă efect și să omoare germenii. Folosind dezinfectant cabinete medicale pentru tine și cei dragi, te poți asigura că mâinile tale sunt lipsite de germeni.

Accesibil oriunde

Spre deosebire de situațiile când folosești apă și săpun pentru spălarea mâinilor, unde va trebui să fii lângă chiuvetă sau baie pentru a face acest lucru, poți purta asupra ta dezinfectantul pentru mâini, cum ar fi geluri antibacteriene și recipiente de dezinfectant de călătorie. Acestea sunt perfecte oriunde mergi, deoarece sunt complet portabile și de obicei în ambalaje mici pentru a le păstra în geantă, mașină sau buzunare. Din acest motiv, le poți folosi oriunde te-ai afla, indiferent dacă ești în transportul public sau într-un spațiu public, pentru a elimina microbii atât înainte, cât și după intrarea în mijlocul de transport în comun.

Dezinfectant mâini pentru diferite tipuri de piele

Acum există multe tipuri de dezinfectanți pentru mâini disponibili publicului, astfel încât să poți găsi un produs care să funcționeze pentru tine și pentru tipul tău de piele. Cei cu piele sensibilă care au nevoie de un dezinfectant sau un gel antibacterian care este mai blând cu pielea, cu ingrediente minime și cu putin parfum, cum ar fi dezinfectantul „Alchosept” de la Klintensiv. Utilizatorii pot folosi produsul în mod regulat, fără să se îngrijoreze că acest lucru ar cauza o iritație. De asemenea, poți achiziționa un dezinfectant pentru mâini fără alcool și complet sigur pentru copii, astfel încât să te asiguri că întreagă familie este protejată de microbi pe tot parcursul zilei.

Reduce riscul de îmbolnăvire

Datorită portabilității dezinfectantului pentru mâini și a diferitelor tipuri pe care le poți cumpăra pentru a se potrivi stilului tău de viață, îți poți reduce considerabil riscul de a te infecta și de a te îmbolnăvi. Prin eliminarea germenilor de pe mâini de-a lungul zilei, între spălarea mâinilor cu apă și săpun, te poți proteja de infectarea cu orice germeni periculoși preluați în timp ce ce îți desfășori rutină zilnică.

Dezinfectantul pentru mâini conține adesea alcool sau un ingredient antibacterian similar, cunoscut sub numele de clorură de benzalconiu, care, atunci când este răspândit pe suprafața pielii mâinilor, acționează rapid pentru a distruge orice germeni cu care întră în contact. Alcoolul sau ingredientul activ alternativ funcționează prin scindarea celulelor și uciderea agenților patogeni. De asemenea, este foarte util și ca dezinfectant de suprafețe!

Pentru ca un dezinfectant pentru mâini să acționeze eficient, ar trebui să aplici suficient pentru că mâinile, inclusiv unghiile,  să fie toate umede și bine acoperite. O modalitate bună de a verifica dacă ai folosit suficient produs este să numeri cât timp durează ca dezinfectantul să fie complet absorbit. Dacă durează mai puțin de 15 secunde, nu ai folosit suficient produs.

Cel mai bun dezinfectant pentru mâini va depinde de diverși factori, printre care:

Vârsta – când cumperi dezinfectant pentru un copil, de exemplu, ți se recomandă să cumperi un dezinfectant fără alcool, conceput pentru a fi folosit de copii.

Tip de piele – dacă pielea ta este sensibilă și predispusă la iritații, poți opta pentru un dezinfectant cu niveluri mai scăzute de alcool sau pentru cei care oferă proprietăți de hidratare, pentru a te asigura că adaugi umiditate pielii, în timp ce distrugi germenii.

Stil de viață sau carieră – dacă lucrezi într-o multinațională sau ai un stil de viață care te încurajează să menții un nivel ridicat de igienă și să utilizezi dezinfectant în mod regulat, este recomandat să utilizezi produse cu un conținut mai mare de alcool, deoarece s-a constatat că acestea distrug un volum mai mare și o varietate mai mare de bacterii. Pe de altă parte, dacă stilul tău de viață nu necesită utilizarea foarte regulată a dezinfectantului pentru mâini și te lupți cu iritația sau uscăciunea pielii, poți opta pentru un dezinfectant fără alcool sau cu un nivel mai scăzut. Întotdeauna este recomandată folosirea unor dezinfectanți autorizați ministerul sănătății

Preferințe personale – datorită varietății largi de geluri, creme, spray-uri antibacteriene de pe piață, poți găsi dezinfectantul pentru mâini care funcționează pentru pielea și stilul tău de viață.

Previous post Cum sa urmaresti canale TV online gratuit de oriunde ai fi in Romania
Next post Maia – cand, ce si cum?