Franța. Ministrul Sănătății avertizează că al patrulea val al pandemiei va începe până la finalul acestei luni. Cere francezilor să se vaccineze cât mai mulți și cât mai repede.

franta-ministrul-sanatatii-avertizeaza-ca-al-patrulea-val-al-pandemiei-va-incepe-pana-la-finalul-acestei-luni-cere-francezilor-sa-se-vaccineze-cat-mai-multi-si-cat-mai-repede.

Depuis 5j, le virus ne baisse plus, il réaugmente. A cause du variant delta qui est très contagieux. L’exemple anglais montre qu’une vague est possible dès la fin Juillet. Nous pouvons la limiter et en limiter l’impact sanitaire: gestes barrières, vaccin, tester/alerter/protéger

— Olivier Véran (@olivierveran) July 4, 2021


Într-o serie de postări pe Twitter, ministrul Sănătății, Olivier Véran, a spus că în ultimele cinci zile rata de infectare nu a mai scăzut ci a început să crească, “din cauza variantei Delta, care este foarte contagioasă. Exemplul britanic arată că un al patrulea val este posibil de la sfârșitul lunii iulie”, a scris Veran.

Ministrul le-a cerut francezilor să se vaccineze cât mai repede posibil și într-un număr cât mai mare. “Trebuie să ne mișcăm și mai repede. Țara noastră este într-o cursă contra timpului”.

Numărul cazurilor zilnice din Franța a depășit din nou trei mii, după ce, la finalul lunii iunie, a scăzut pentru câteva zile sub două mii, un nivel ne mai atins din august anul trecut. De la începutul pandemiei, Franța a înregistrat peste 111 mii de decese, dar acum numărul acestora este de sub 20 pe zi.

Sursa stire biziday.ro