Germania. Două companii care stochează și livrează petrol, victimele unui atac cibernetic sâmbătă. Activitățile la nivel național sunt, în continuare, afectate. Autorii încă nu au fost identificați.

germania-doua-companii-care-stocheaza-si-livreaza-petrol,-victimele-unui-atac-cibernetic-sambata-activitatile-la-nivel-national-sunt,-in-continuare,-afectate-autorii-inca-nu-au-fost-identificati.

Oiltanking GmbH Group și Mabanaft Group spun că sâmbătă un incident cibernetic le-a afectat sistemele IT și au lansat o investigație împreună cu un grup de specialiști. Cele două firme nu au oferit detalii despre natura atacului și nici nu au numit posibili autori.

Oiltanking GmbH Group, companie care operează terminalele de rezervoare pentru stocarea petrolului, gazelor naturale și produselor chimice, spune că și acum, la trei zile după incident, filiala din Germania “funcționează la o capacitate limitată”. 

Sucursala din Germania a companiei Mabanaft Group, importator și furnizor de kerosen, benzină, motorină și alte tipuri de combustibil, a declarat “caz de forță majoră” (clauză comună în contracte care eliberează ambele părți de răspundere sau obligație atunci când are loc un eveniment extraordinar care nu poate fi controlat) pentru majoritatea activităților de aprovizionare din țară.

Sursa: AP News

Sursa Foto: Praethip Docekalova / Dreamstime

Sursa stire biziday.ro